Ce să mănânci pe caniculă

Doar cu o alimentaţie corectă puteţi trece mai uşor peste caniculă. Medicii recomandă să treceţi în viteză pe lângă standurile cu dulciuri, afumături sau semipreparate cu un continut ridicat de grasimi. În schimb, zăboviţi mai mult la raionul de fructe şi legume.

RomaniaTV.net
15 iul. 2012, 13:39
Ce să mănânci pe caniculă

Medicii sunt categorici – în aceasta perioada de canicula de la nicio masa nu trebuie sa lipseasca legumele, mai ales ca în aceats perioadă galantarele magazinelor sunt pline de produse româneşti.

Fructele şi sucurile obtinuţe din ele, consumate mai ales între mese, vă oferă mai ales hidratare cât şi nutrienţii de care aveţi nevoie ca să depaşiţi lungile zile toride.

Iaurtul este un alt aliment care nu trebuie să lipsească din dieta dumneavoastră, mai ales pentru că este o sursa de proteine şi poate fi consumat de dimineaţa până seara, dacă nu aveti intoleranţă la lactoza.

Specialistii va recomanda ca in aceasta perioada sa evitati toate alimentele care presupun un grad ridicat de procesare asa cum e cazul cu toate mezelurile, pateurile, dulciurile cu un conţinut ridicat de zahăr, încercati să beţi cit mai putine sucuri care sa fie dulci, încercati sa evitaţi energizantele şi alcoolul pentru că vă deshidratează foarte puternic.

Şi poate cel mai important lucru: beţi cât mai multa apă. Specialiştii spun un pahar la 20 min în zilele caniculare, iar daca vreti să încercaţi şi altceva, încercaţi ceaiul, poate înlocui cu succes cafeaua.