Ce să mănânci pentru a ţine la distanţă ţânţarii

Vara, două mari probleme ne dau bătăi de cap, una dintre ele este căldura, iar cealalaltă, țânțarii. Aceștia din urmă îți pot cauza multe nopți albe, dar nu și dacă alegi alimente care schimbă mirosul pielii.

05 iul. 2017, 08:48
Ce să mănânci pentru a ţine la distanţă ţânţarii

Orice problemă are cel puțin o soluție. Astfel că pentru vremea caniculară ai la dispoziție fructe, legume, haine lejere de in, posibilitatea de a merge la piscină sau de a da drumul la aerul condiționat.

Țânțarii pot fi și ei ținuți la distanță, cercetătorii sunt de părere că un consum constant de alimente bogate în vitamina B1 ajută la susținerea imunității dar te ferește și de țânțari.

Vitamina B1 modifică mirosul pielii

Una dintre vitaminele hidrosolubile, se elimină atât prin urină cât și prin transpirație, având puterea de a ține insectele la distanță de pielea ta.

Regăsești aceată vitamină în alimente precum orez, varză kale, ouă, sparanghel sau ficat.

Persoane predispuse țânțarilor

Deși se credea până de curând că atragi țânțarii dacă ai o anumită grupă se sânge, în special grupa zero, însă cercetătorii afirmă faptul că printre persoanele predispuse la atacul țânțarilor se regăsesc femeile gravide, deoarece aceastea elimină mai mult dioxid de carbon. Dixidul de carbon fiind un fel de feromon pentru aceste insecte.

Nici sportivii nu scapă de acești inamici, mai ales pentru că atunci când faci sport mușchii produc de două ori mai mult acid lactic, iar țânțarii simt asta, te vei transforma într-o pradă absolut delicioasă pentru ei.

Dacă obișnuiești să ieși la terasă vară și să savurezi o bere cu prietenii tăi, mai gândește-te odată, alcoolul ingerat va crea mediul propice pentru ca micile insecte să înceapă un adevărat război.

Plante care țin țânțarii la distanță

Dacă vrei să te bucuri de o bere rece la tine acasă și să nu cazi pradă acestor insecte asigură-te că ai o mână de busuioc într-o vază. Mirosul acestei plante este considerat a fi toxic atât pentru muște cât și pentru țânțari.

O altă variantă ar fi să zdrobești câteva frunze de mentă sau să ai câteva fire de mentă cultivate într-un vas pe care să îl plasezi în colțul camerei. Vei obține un aer proaspăt și plăcut parfumat care va fi ferit de insecte și te vei putea odihni corespunzător.

Nici rozmarinul nu este de trecut cu vederea, aroma sa îți va proteja trupul și casa de dăunători.
În cazul în care nu ai plantele la îndemână alege să pui în practică principiul aromoterapiei, achiziționează uleiurile esențiale din aceste plante și pune o lumânare sub ulei să ardă.

Mirosul degajat îți va oferi efectul necesar garantat.

Cea mai puțin agreată plantă pentru această situație este usturoiul, fie că alege să pui în dulap sau la uși câțiva cătei de usturoi sau alege să îi consumi la masă, ține cont că și aceast truc funcționează.

Află cât de dăunători sunt țânțarii și căpușele AICI