Ce să mănânci seara, ca să te trezeşti odihnit dimineaţa

Atat in cazul barbatilor, cat si al femeilor, in ultimii ani se inregistreaza o scadere a perioadei de somn de la 7-8 ore la numa 6-7 ore pe noapte. Poate ca diferenta ti se pare minora, insa in ceea ce priveste organismul este o mare schimbare in rau.

14 ian. 2016, 21:54
Ce să mănânci seara, ca să te trezeşti odihnit dimineaţa

In timpul zilei, corpul munceste din greu pentru a te tine concentrat pe ceea ce ai de facut, tocmai de aceea are nevoie de o perioada propice pentru a se odihni, reface si reincarca pentru a o lua de la capat a doua zi.

Cei mai multi dintre oameni cred ca daca nu se odihnesc suficient noaptea vor fi obositi sau poate un pic ametiti in ziua urmatoare. Nimic ce nu ar putea rezolva o ceasca de cafea, nu-i asa? Cafeaua poate ajuta, insa cafeina in exces este o solutie de moment pentru a rezolva o problema permanenta.

Lipsa de somn si sanatatea

Lipsa somnului se numara printre factorii unor probleme grave de sanatate, insa si poate declansa alte afectiuni. Studiile au aratat ca persoanele ca care dorm mai putin de sase ore pe noapte prezinta un risc crescut de a se confrunta cu boli ale inimii.

In 2001, in European Heart Journal au fost citate 15 studii medicale la care au fost implicati aproape 475.000 de oameni si s-a aflat ca persoanele cu un ciclu mai mic de somn prezinta un risc cu 48% mai mare de a dezvolta sau a muri din cauza unor boli coronariene.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO