Ce să mănânci seara ca să te trezeşti odihnit dimineaţa

Atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor, în ultimii ani se înregistrează o scădere a perioadei de somn de la 7-8 ore la numai 6-7 ore pe noapte. Poate că diferenţa ţi se pare minoră însă în ceea ce priveşte organismul este o mare schimbare în rău. 

RomaniaTV.net
07 feb. 2017, 07:36
Ce să mănânci seara ca să te trezeşti odihnit dimineaţa

In timpul zilei, corpul munceste din greu pentru a te tine concentrat pe ceea ce ai de facut, tocmai de aceea are nevoie de o perioada propice pentru a se odihni, reface si reincarca pentru a o lua de la capat a doua zi.

Cei mai multi dintre oameni cred ca daca nu se odihnesc suficient noaptea vor fi obositi sau poate un pic ametiti in ziua urmatoare. Nimic ce nu ar putea rezolva o ceasca de cafea, nu-i asa? Cafeaua poate ajuta, insa cafeina in exces este o solutie de moment pentru a rezolva o problema permanenta.

Citeşte şi  Alimente care îţi pot creşte mirosul corpului

LIPSA DE SOMN SI SANATATEA

Lipsa somnului se numara printre factorii unor probleme grave de sanatate, insa si poate declansa alte afectiuni. Studiile au aratat ca persoanele ca care dorm mai putin de sase ore pe noapte prezinta un risc crescut de a se confrunta cu boli ale inimii. In 2001, in European Heart Journal au fost citate 15 studii medicale la care au fost implicati aproape 475.000 de oameni si s-a aflat ca persoanele cu un ciclu mai mic de somn prezinta un risc cu 48% mai mare de a dezvolta sau a muri din cauza unor boli coronariene.

In plus, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia, aceste persoane prezentau un risc cu 15% mai mare de a se confrunta cu un atac de cord sau chiar de a muri din cauza lui.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO