Ce să nu faci dacă vrei să nu-ți enervezi pisica. Renunță la aceste gesturi dacă ai o felină în casă

Pisica este un animal de companie foarte pretențios și orice gest mic o poate face să își piardă cumpătul.

02 mai 2023, 11:28
Ce să nu faci dacă vrei să nu-ți enervezi pisica. Renunță la aceste gesturi dacă ai o felină în casă
Ce o enervează pe pisica ta

Dacă pisica ta dă semne că nu îi place mediul în care se află, s-ar putea ca tu să fii problema. Acestora le displac diferite acțiuni pe care stâpânii lor sunt obișnuiți să le facă.

Ce o enervează pe pisica ta

Pornești muzica tare. 

Pisicile au urechi extrem de sensibile, ceea ce înseamnă că nu pot tolera zgomotele puternice. Acestea le irită și le provoacă stres și anxietate.

Citește și: Motivul pentru care pisica ta vrea să stea pe tine. Ce înseamnă atunci când face asta

Schimbi ceva brusc în casă. Pisicile apreciază rutina și nu le plac schimbările, precum mutarea mobilei în casă. Schimbările mari, precum mutarea în altă casă sau apariția unui nou membru în familie, i-ar putea provoca dureri foarte mari pisicii tale.

Folosești parfumuri cu un miros ascuțit. Psica are nasul fin, iar mirosurile intense o irită foarte rău. Mirosurile puternice îi pot perturba apetitul pisicii și le provoacă stări de vomă. Parfumurile trebuie ținute departe de pisici, dar nu înseamnă că trebuie să renunțați definitiv la ele.

Le întrerupi somnul și jocurile. Pisicile iubesc să se joace și să doarmă cât doresc. Dacă nu te poți juca cu pisica o lungă perioadă de timp, mai bine nu inițiezi nimic. Nu trebuie să le deranjați nici atunci când dorm, pentru că le puteți speria și chiar irita.

Citește și: De ce nu e bine să laşi pisica în pat. Ce se întâmplă dacă doarme lângă tine

O tragi de coadă. Coada este o parte importantă a pisicii, pentru că aceasta o ajută să se orienteze în spațiu, să-și exprime emoțiile și să își țină echilibrul. Sunt iritate atunci când le este atinsă coada, pentru că percep acest gest ca pe o amenințare de care trebuie să se apere cu dinții și gheruțele.

Îmbrățișările. Chiar dacă vrei să-ți îmbrățișezi pisica, ai grijă. Pisicile nu adoră aceste gesturi. Preferă să fie cele care inițiază astfel de interacțiuni și sunt îngrijorate când sunt forțate să comunice. Așteaptă să vină singură la tine.