De ce nu e bine să laşi pisica în pat. Ce se întâmplă dacă doarme lângă tine

De ce nu e bine să laşi pisica în pat. Potrivit unor studii, oamenii care au avut în casă pisici dezvoltă mai puține alergii, au un grad înalt de empatie și aptitudini sociale mai bune. Şi totuşi, experţii spun că este periculos să dormi cu pisica în pat.

23 mart. 2022, 17:51
De ce nu e bine să laşi pisica în pat. Ce se întâmplă dacă doarme lângă tine
De ce nu e bine să laşi pisica în pat

De ce nu e bine să laşi pisica în pat. Oamenii se ataşează foarte repede de animalele de companie şi ajung chiar să doarmă cu ele în pat. Ei bine, specialiştii nu recomandă acest lucru şi explică motivele.

Citeşte şi: Așa arată cea mai mare pisică din lume. Are 12 kg și e încă în creștere! Imaginile care i-au lăsat mască pe internauți: „Mulți o confundă cu un câine”

De ce nu e bine să laşi pisica în pat

Aduce paraziţi în pat

Chiar dacă sunt curate, îngrijite, parfumate, drăgăstoase și simpatice, pisicile rămân purtătoare de paraziți, la fel ca şi omul și oricare alt animal. De exemplu, toxoplasmoza afectează atât omul, cât și pisicile.

Paraziții intestinali şi acarienii, la fel. Pentru a minimiza riscul de a contracta infecții bacteriene sau paraziți, nu lăsa pisica să se tolănească pe lenjeria de pat.

Ne tulbură somnul

Un studiu realizat de Mayo Clinic Sleep Disorders a demonstrat că oamenii care dorm cu pisica suferă mai des de tulburări de somn. Iar starea de bine nu e decât rezultatul propriilor convingeri.

Murdăreşte aşternutul

Pisica aduce bulgări de nisip din litieră, praf, fire de blană, salivă și alte fluide biologice nu tocmai plăcute. Iar ele ne afectează atât sănătatea cât și calitatea somnului, chiar dacă nu remarcăm din prima acest lucru.

Deşi multe pisici au culcuşuri moi şi pufoase pentru care stăpânii au dat chiar şi o mică avere, acestea preferă în continuare să se ghemuiască în pat, cu stăpânii lor.