Ce să nu introduci niciodată în cuptorul cu microunde. Greşelile pe care le fac până şi cele mai experimentate gospodine

Cuptorul cu microunde a devenit un element esențial în bucătăriile noastre, facilitând încălzirea rapidă a mâncărurilor și prepararea unor mese rapide. Cu toate acestea, există unele lucruri pe care nu ar trebui să le introduci în cuptorul cu microunde, deoarece pot provoca daune grave sau riscuri de incendiu.

07 apr. 2024, 07:11
Ce să nu introduci niciodată în cuptorul cu microunde. Greşelile pe care le fac până şi cele mai experimentate gospodine
Ce să nu introduci niciodată în cuptorul cu microunde. Greşelile pe care le fac până şi cele mai experimentate gospodine

Ce să nu introduci niciodată în cuptorul cu microunde. Acest aparat electrocasnic a devenit o necesitate, fiind extrem de util atunci când vine vorba de încălzirea rapidă a mâncărurilor sau chiar de prepararea unor mese simple. Haideți să vedem ce nu putem pune în cuptorul cu microunde, conform celor de la idei-practice.ro.

În primul rând, metalul poate provoca scântei și chiar incendii în cuptorul cu microunde. Asigură-te că nu pui în cuptor obiecte sau recipiente metalice! De asemenea, plasticul se poate topi în cuptorul cu microunde, eliberând substanțe chimice nocive. Din acest motiv este nevoie să foloseşti recipiente de sticlă sau de ceramică în locul celor din plastic. Nu toate produsele de sticlă sunt sigure pentru cuptorul cu microunde. Asigură-te că produsul de sticlă pe care îl folosești este etichetat ca fiind potrivit pentru cuptorul cu microunde.

Citeşte şi: De ce să nu bei apă după ce ai mâncat ciorbă. Motivul surprinzător la care nu te-ai fi gândit vreodată

Pe de altă parte, unele fructe și legume pot exploda în cuptorul cu microunde din cauza presiunii acumulate din abur. Pentru a evita acest lucru, trebuie să faci găuri în ele înainte de a le încălzi, pentru a permite aburului să scape.

O altă situaţie o repreziontă hârtia de aluminiu, care poate provoca scântei și incendii în cuptorul cu microunde. Evită să folosești hârtie de aluminiu în cuptor! Pungile de hârtie pot provoca şie le incendii în cuptorul cu microunde. Supraveghează cuptorul atunci când folosești pungi de hârtie și respectă instrucțiunile de pe ambalaj!

Dintre alimente, ouăle întregi, fie crude fie gătite, pot exploda în cuptorul cu microunde din cauza presiunii acumulate. Sparge ouăle înainte de a le încălzi!

Citeşte şi: Avertisment teribil: ce să nu pui niciodată lângă sarmale. Greşeala pe care o fac foarte mulţi români 

Este important să fii conștient de aceste restricții atunci când folosești cuptorul cu microunde. Respectând aceste reguli, poți utiliza cuptorul cu microunde într-un mod sigur și eficient în bucătăria ta!