Ce să ştii despre forma inelelor de logodnă

Când un bărbat visează să îi ofere iubitei sale inelul de logodnă perfect, deseori ia în calcul doar mărimea pietrei și tipul de metal prețios din care este făcut. Să fie din aur galben, să se asorteze cu verigheta și piatra să fie cât mai mare, ca să știe femeia cât de mult este iubită. Dacă îndeplinește aceste criterii, tot ce rămâne de făcut este ca ea să zică DA.

RomaniaTV.net
13 ian. 2017, 14:18
Ce să ştii despre forma inelelor de logodnă

Tăietura pietrei inelului de logodnă poate fi rotundă, ovală, tip lacrimă (pară), smarald, în formă de inimă sau stil prințesă. Aceste tehnici complexe au apărut de-a lungul timpului și au fost inspirate de personalitatea femeilor care și-au dorit bijuterii cu diamante șlefuite cât mai sofisticat și greu de reprodus. Iată semnificația celor mai des solicitate forme de piatră prețioasă.

Nu contează când iubitul îți dăruieste inelul de logodnă, în ce loc și dacă este din aur sau argint, cum nu contează nici cât de mare este piatra. Dacă vrea să-și petreacă viața alături de tine înseamnă că te știe suficient de bine încât să-ți ofere inelul cu piatra potrivită personalității tale.

Inel cu piatră rotundă

De departe e cea mai întâlnită formă de piatră la inelele de logodnă, și există și o explicație pentru asta. Prima tăietură complicată a pietrei prețioase a fost rotundă. Cu 58 de fațete, aceasta a fost creată pentru a da cât mai multă strălucire posibilă. Forma sa circulară reprezintă dragostea fără sfârșit.

Femeile care cred că acest tip de inel le reprezintă sunt romantice, fidele și, cumva, conservatoare. Uneori sunt reticente la nou.

Inel cu piatră stil prințesă

Devenită din ce în ce mai populară, pentru că îmbină clasicul cu modernul, tăietura prințesă este pătrată, având unghiurile sofisticate, ascuțite, cât să creeze și mai multe sclipiri. Dacă adori astfel de pietre, cel mai probabil îți place în viața ta mixul de tradițional și schimbare.

O femeie îndrăgostită de acest model de piatră este gata oricând să ocupe poziția de lider în societate, și tânjește și pretinde atenția cuvenită.

Citeşte şi  Horoscop: Cel mai potrivit inel de logodnă în funcţie de zodia ta

Inel cu piatră smarald

Fețele acestui inel sunt tăiate dreptunghiular, ca să creeze un efect optic unic. Există varianta cu tăietură pătrată tip emerald, care se numește „asscher”. Pietrele care sunt în aceste moduri șlefuite sunt ideale pentru femeile încrezătoare în forțele proprii.

Se spune că femeia care poartă un astfel de inel face piatra să strălucească, nu piatra îi dă strălucire femeii.

Inelul cu piatră ovală

Dacă ai degetele scurte, acest inel este perfect pentru tine, pentru că dă impresia că le ai mai lungi.

La fel de complexă ca tăietura rotundă, piatra ovală este aleasă de tradiționalistele creative și cu tendința spre individualitate.

Inel cu piatră radiant

Similară cu tăietura smarald, piatra radiant este dreptunghiulară, dar cu colțurile rotunjite, și transformă cu totul o mână fină, cu degete scurte.

Femeile care preferă acest model de piatră se aseamănă cu cele care adoră tăietura prințesă, adică radiază la fel de mult ca bijuteria pe care o poartă.

Inelul cu piatră tip pară

Tăietura în stil pară sau lacrimă este una unică, cu toate că este inspirată din șlefuirea ovală. Femeia care iubește această formă este independentă, dar în sufletul ei are ascunsă o variantă a ei mai romantică.

De obicei, cea care alege inelul de logodnă cu piatra în formă de lacrimă stabilește standarde înalte pentru sine și cei din jurul său. În multe cazuri, este dificil să te ridici la asteptările ei.

Inelul cu piatră în formă de inimioară

Forma aceasta simbolizează romantismul pur, iar cele care iubesc bijuteriile cu pietre în formă de inimă privesc lumea printr-o lentilă colorată în roz.

De aceea, deseori se simt dezamăgite de realitate și sunt copleșite când responsabilitățile căsniciei înlocuiesc nunta de basm și luna de miere de vis.

Curăță bijuteriile acasă cu pastă de dinți!