Ce salarii au angajaţii restaurantelor din Mamaia Nord. Se caută chelneri, barmani, ospătari şi spălători de vase

Sezonul estival este în toi pe litoralul românesc, iar asta se vede din afluenţa de turişti care umplu staţiunile, cât şi din preţurile practicate de restaurante şi baruri. Pe de altă parte, numărul mare de oameni care îşi petrec concediile la malul Mării Negre face ca nevoia de angajaţi în localuri să fie mai mare ca niciodată.

19 iul. 2023, 09:11
Ce salarii au angajaţii restaurantelor din Mamaia Nord. Se caută chelneri, barmani, ospătari şi spălători de vase

La momentul actual există, de exemplu, în Mamaia Nord, posturi vacante de ospătar, ajutor de bucătar, barman şi spălător de vase, iar salariile sunt unele pe măsura efortului necesar, turele fiind destul de lungi şi obositoare.

În stațiunea Mamaia Nord, într-un restaurant cunoscut, sunt disponibile două posturi pentru cei care doresc să lucreze ca barmani – ospătari. Barmanii încasează un salariu lunar între 4.500 și 5.000 de lei net. Tura este de o zi cu o zi, de la ora 09:00 până la orele 22:00. Există și două poziții deschise pentru ajutor de bucătar. Salariul lunar este precum cel al barmanului, între 4.500 și 5.000 de lei net. Turele sunt de o zi cu o zi, de la ora 08:30 până la 21:30, potrivit Cancan.

Totodată, spălătorii de vase încasează un salariu net lunar de aproximativ de 4.000 de lei, în Mamaia Nord. Programul este de la 08:30 până la 17:00. Se lucrează șase zile din șapte, iar angajatorul susține că transportul în comun se decontează, însă în limita a 200 de lei pe lună. Se asigură o masă pe zi pentru angajați. Nu se asigură cazare, în schimb.

Un chelner poate încasa între 1.900 de lei și 4.500 de lei, în funcție de experiență. Totodată, depinde și de business și angajator. Chelnerul trebuie să aibă o atenție distributivă și să servească clienții care calcă pragul localului.

Citeşte şi: Tânără găsită moartă într-o cameră de hotel pe litoral