Ce salariu are, de fapt, un şofer STB. Nu te-ai fi aşteptat ca la final de lună să plece acasă cu aceşti bani: „Bătaie de joc”

Un român a făcut public, în mediul online, fluturaşul de salariu pe luna iunie al unui angajat al Societăţii de Transport Bucureşti.

01 aug. 2022, 09:43
Ce salariu are, de fapt, un şofer STB. Nu te-ai fi aşteptat ca la final de lună să plece acasă cu aceşti bani: „Bătaie de joc”

Ce salariu are, de fapt, un şofer STB. Potrivit fluturaşul de salariu postat pe internet, un şofer de autobuz din Capitală încaasează la final de lună aproape 3100 de lei. În aceşti bani sunt incluse şi bonurile de masă.

Ce salariu are, de fapt, un şofer STB:”E mult? E puţin?”

Citeşte şi Primul tramvai Astra al STB a fost scos în probe, în Capitală. Cum arată FOTO

Din fluturaşul postat în mediul online reiese că la un salariu de încadrare de 4.135 de lei, o vechime de 7% și 158 de ore lucrate, şoferul STB a avut un venit brut de 5.363 lei. La aceşti bani se adaugă tichete de masă de 400 de lei. După ce  plătește CAS (1.341 lei), CASS (536 lei), impozit (389 lei), angajatul STB rămâne cu un salariu net de 3.097 lei.

„Cam atât sunt plătiți șoferii la STB. E mult, e puțin? STB angajează șoferi de autobuze. Câteva criterii trebui sa indeplinesti: categoria D, să fi lucrat pe mașini de gabarit asemănător, să ai atestat persoane și ceva cunoștințe tehnice. Și primești frigiderul plin de la călători, bătaie de joc din partea unor șefi”, scrie bărbatul care a postat fluturaşul pe Facebook.

Postarea bărbatului a stârnit un val de reacţii pe internet:

„În Europa de Vest au înțeles un lucru simplu: Dacă vrei să ai călători mulțumiți, trebuie să ai și șoferi mulțumiți. Și mai departe vor fi și ei ca și angajatori mulțumiți. De-aia mulți care se angajează la STB pleacă după puțin timp. Condițiile de muncă sunt dezastruoase (50°C în tramvai vara de ex.) lipsă de respect și decență din partea conducerii societății și din partea călătorilor. Și altele. Probabil că vor aduce la un moment dat pakistanezi, vietnamezi, indieni etc. Pregătiți-vă cu înjurături în limba lor”.

„E vorba și de vechime în rândul muncii.. Domnul are doar 7%”.

„Politicienii au reușit să dezbine poporul. Ei iau grosul și dorm fără nici o răspundere. Cei răutăcioși știu ce inseamna să te trezezti de la 3,30,și să conduci in haosul din București 8-9 ore cu raspundere pentru viata miilor de călători?”, sunt doar câteva dintre comentarii postate în mediul online.

Citeşte şi STB introduce supracontrol în tramvaie și autobuze: ”Vor fi echipe de controlori care nu poartă vestele albastre cu însemnele de control”

Reamintim Societatea de Transport Bucureşti (STB) SA a anunțat, la începutul lunii, că angajează personal calificat în meseria de conducător autobuz.

Acte necesare:

Cerere angajare (conform anexă);
Act de identitate original şi copie;
Permis de conducere categoria D original şi copie;
Certificat de pregătire profesională a conducătorului auto original şi copie;
CV europass;
Studii liceale absolvite cu diploma de bacalaureat original şi copie.
Potrivit STB, CV-urile însoţite de documentele necesare se trimit prin poşta electronică la adresa: [email protected] sau se depun la sediul Societăţii de Transport STB SA din Bd. Dinicu Golescu nr. 1, sector 1, București.

Doar candidaţii selectaţi vor fi contactaţi pentru completarea actelor necesare în vederea angajării, respectiv:

Adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare emisă de medicul de familie;

Cazier judiciar fără înscrisuri;

Cazier auto.

Constituie un avantaj experienţa în domeniul transportului de persoane dovedită cu documente. Cererile şi/sau CV-urile care nu îndeplinesc condiţiile minime prezentate vor fi clasate. Cererile şi/sau CV-urile care nu sunt selectate pentru completarea actelor necesare în vederea angajării vor fi înregistrate în baza de date a societăţii.