Ce salariu are Mugur Isărescu. Guvernatorul BNR câştigă lunar chiar şi cinci ori mai mult decât Klaus Iohannis

Salariul lui Mugur Isărescu este peste media celor încasate directori din instituţii de stat. De asemenea, guvernatorul BNR primeşte pensie, precum şi o indemnizaţie în calitate de membru al Consiliului de Administrație.

27 feb. 2021, 17:24
Ce salariu are Mugur Isărescu. Guvernatorul BNR câştigă lunar chiar şi cinci ori mai mult decât Klaus Iohannis

Ce salariu are Mugur Isărescu? Guvernatorul Băncii Naţionale a României a declarat că are un venit anual de 897.578 de lei, adică în fiecare lună primeşte aproape 75.000 de lei.

De asemenea, Mugur Isărescu primeşte 30.612 lei în calitate de membru titular al Academiei Române, precum şi 3.739 de lei ca profesor la Academia de Studii Economice.

Prin comparaţie, guvernatorul BNR are un salariu chiar şi de cinci ori mai mare decât preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit declaraţiei de avere, şeful statului a raportat un venit anual 179.735 de lei.

Ce maşină are Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

Mugur Isărescu este fanul maşinilor americane. Guvernatorul BNR este proprietarul unui autoturism Eagle, fabricat în 1993.

Aşa arată Eagle, maşina lui Mugur Isărescu –  foto: autodetective.com

Vezi aici declaraţia de avere a lui Mugur Isărescu.

Citeşte şi: CNSAS îl acuză pe Isărescu că a turnat la Securitate două persoane care se plângeau de frig, foame şi de transportul din Drumul Taberei

De asemenea, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu are un salariu de aproape 42.000 de lei, dar lui i se adaugă și indemnizația de membru în CA, adică 19.000 de lei.

În total, Florin Georgescu duce acasă nu mai puțin de 61.000 de lei. La rândul lor, viceguvernatorii Leonardo Badea și Eugen Nicolaescu au salarii de 38.192 de lei, conform Fanatik. Și ei iau și indemnizații de CA de aproape 19.000 de lei.

Citeşte şi: Începe procesul în care CNAS cere recunoaşterea calităţii de colaborator al Securităţii a lui Mugur Isărescu

Potrivit sursei citate, la încetarea contractului individual de muncă, salariații Băncii Naționale a României beneficiază de o indemnizație de pensionare egală cu 12 salarii, calculată la nivelul ultimului salariu primit.

Această indemnizaţiei de pensionare este acordată cu o condiţie – aceea ca salariatul respectiv să fi lucrat, fără intrerupere, cel puţin șase ani în cadrul băncii, anterior îndeplinirii condițiilor legale de încetare a contractului individual de muncă.

De asemenea, salariații BNR primesc anual și o indemnizație de vacanță în valoare de 100% din salariul net lunar, alte drepturi bănesti de maximum 1,6 salarii nete lunare și o sumă din fondul de participare a salariaților la profit – în funcție de cuantumul fondului constituit.

Citeşte şi: Gabriela Firea iese la ATAC! Mesaj – bombă pentru Raluca Turcan: „Majorați alocațiile! Reduceți din interesele politice, iese suma”