Ce salariu are un agent de vânzări din domeniul imobiliar. Dezvoltatorii construiesc și angajează la foc automat

În România, în special în orașele mari, încă se construiesc blocuri la foc automat. Implicit, e mare nevoie de personal specializat care să se ocupe de promovarea și vânzarea imobilelor, deci de agenți de vânzări. 

02 nov. 2022, 12:17
Ce salariu are un agent de vânzări din domeniul imobiliar. Dezvoltatorii construiesc și angajează la foc automat

În intervalul ianuarie – octombrie 2022, față aceeași perioadă a anului trecut, numărul de noi locuri de muncă a crescut cu peste 9.000, deci cu aproximativ 28%, pe eJobs. Multe dintre acestea provin din domeniul real estate.

Cele mai multe joburi din domeniul imobiliar se găsesc în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Ilfov și Iași.

Salariul mediu al angajaților din domeniul imobiliar este de 4.000 de lei net, potrivit Salario. Agenții imobiliari câștigă, în medie, 3.500 de lei, în timp ce evaluatorii imobiliari aproximativ 3.200 de lei. Atenție, aici nu sunt incluse comisioanele de performanță. În domeniul imobiliar, acestea sunt destul de frecvente. De regulă, agenții sunt înțeleși cu conducerea companiilor să primească un anumit procent din valoarea tranzacțiilor încheiate cu succes.

„Aici, trebuie avut în vedere faptul că vorbim despre business-uri cu o componentă foarte consistentă de vânzări, ceea ce înseamnă, implicit, și comisioane care se adaugă părții fixe din salariu.

Astfel, în orașele mari, un agent imobiliar poate ajunge să câștige și de 3-4 ori mai mult decât salariul fix. În orașele mici, însă, se resimte la nivel de salarii faptul că volumul de tranzacții și proiecte imobiliare, atât rezidențiale, cât și comerciale, este considerabil mai scăzut”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

 

Diferențe majore de venituri între angajații din domeniul imobiliar

 

Cel mai bine remunerați angajați din domeniul imobiliar sunt directorii de vânzări, care pot ajunge la un venit fix de 26.000 de lei net, lună de lună. De asemenea, managerii tehnici pot ajunge să încaseze până la 25.000 de lei net.

Cei mai mulți dintre angajați, 27%, au venituri lunare cuprinse între 4.000 și 7.000 de lei net, iar pe locul al doilea, 24%, înregistrează venituri de 2.000 – 3.000 de lei.

Doar 7% reușesc să câștige peste 10.000 de lei pe lună.

În ultima lună, pe eJobs.ro au fost înregistrate aproximativ 30.000 de aplicări pentru locurile de muncă din imobiliare. Cei mai activi în acest domeniu sunt tinerii, cei cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani.

În București, salariul mediu net în domeniul imobiliar este de 4.800 de lei, în Cluj-Napoca de 3.900 de lei, urmat de Timișoara și Sibiu, cu 3.800 de lei și Brașov, cu 3.500 de lei.

Cele mai mici câștiguri se înregistrează în Piatra Neamț, 1.900 de lei, Galați, 2.000 de lei, Drobeta, 2.300 de lei, Craiova, 2.500 de lei și Râmnicu Vâlcea, 2.600 de lei.