HALUCINANT! Un bărbat din București a incendiat pajiștea de lângă Crucea Caraiman. Oamenii legii l-au amendat pe turistul inconștient

Un bărbat din București a incendiat pajiștea de lângă Crucea Caraiman. Turistul în vârstă de 39 de ani a primit o amendă usturătoare din partea jandarmilor montani.

31 oct. 2022, 15:35
HALUCINANT! Un bărbat din București a incendiat pajiștea de lângă Crucea Caraiman. Oamenii legii l-au amendat pe turistul inconștient

HALUCINANT! Un bărbat din București a incendiat duminică, pajiștea din apropierea Crucii Caraiman cu o artificie. Jandarmii montani l-au amendat pe turistul inconștient cu 3.000 de lei.

Citește și Incendiu puternic la o biserică din judeţul Bacău. Există pericolul extinderii focului la cimitirul din apropiere. UPDATE: Lăcaşul de cult a ars în totalitate

„Jandarmii montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova au fost informaţi de către un ghid montan despre faptul că o persoană ce făcea parte dintr-un grup de turişti a folosit o artificie pe pajiştea din apropierea Crucii Caraiman, aprinzând iarba uscată din zonă.

Din pricina curenţilor de aer şi a vegetaţiei uscate, focul s-a extins imediat, însă cu sprijinul persoanelor din grupul de turişti, acesta a fost stins într-un timp scurt, evitându-se propagarea incendiului în zona Crucii Caraiman”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Române.

Imediat, autoritățile au descoperit și cine este vinovat de producerea incidentului și i-au aplicat bărbatului în vârstă de 39 de ani, o amendă de 3.000 de lei pentru”arderea vegetației pajiștilor fără respectarea prevederilor legislației în vigoare”, în conformitate cu „Ordonanța de Urgență nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente…”.

Citește și Incendiu devastator la Mănăstirea Bistriţa. Pompierii s-au luptat cu flăcările 18 ore. FOTO şi VIDEO