Ce salariu are un operator de bagaje pe Aeroportul Otopeni

În spatele porţilor de check-in de pe Aeroportul Otopeni, zeci de angajaţi ai aeroportului, ai firmelor de handling, dar şi membri ai echipajului de zbor pregătesc în detaliu călătoria.

12 dec. 2022, 09:21
Ce salariu are un operator de bagaje pe Aeroportul Otopeni

Un milion o sută de călători tranzitează Aeroportul Otopeni lunar. Unii fără bagaje, alţii cu mai multe valize. La aeroport bagajele de cală sunt predate companiei de transport înainte de controlul actelor. După ce bagajul a fost etichetat de către agenţii de check-in, o bandă îl transportă spre un filtru cu raze X, care îi ajută pe experţii SRI să verifice ca nu cumva înăuntru să existe substanţe interzise sau obiecte nepermise. Apoi, sunt urcate într-o maşină de transport şi stivuite, manual, în cala avionului. După aterizare, procesul e invers.

Citeşte şi: Bătaie de joc! Câți bani a scos din buzunar un canadian pentru o porție de mici în Aeroportul Otopeni: ”Mi-am luat țeapă”

 

Ce salariu lunar are un operator de bagaje pe Aeroportul Otopeni

Angajaţii firmelor de handling care oferă servicii la sol pentru companiile aeriene sunt cei care se ocupă de bagajele călătorilor.

Un operator de bagaje câştigă lunar între 2.500 şi 3.500 de lei, în funcţie de experienţă, plus bonuri de masă, potrivit observatornews.ro. După doi ani în care pandemia a ţinut avioanele la sol, companiile aeriene s-au văzut nevoite să îşi reia activitatea la capacitatea de la finalul lui 2019. Problemele de personal au fost, în cele din urmă, depăşite.

Citeşte şi: Polițist spaniol prins cu o grenadă în bagaj pe Aeroportul Otopeni. SRI a intervenit! Bărbatul urma să se îmbarce spre Malaga, dar a fost oprit la controlul bagajului

Sunt şi situaţii în care călătorii ajung la destinaţie fără bagaje. De cele mai multe ori se pierd pe aeroport şi pasagerii nu pot fi identificaţi pe baza conţinutului valizei. Bagajele nerevendicate rămân timp de o lună pe aeroport, în departamentul Lost and Found, după care, în funcţie de decizia companiei de zbor, pot fi distruse sau trimise la un depozit central.