Ce salariu are un preot în România? Suma uriașă pe care o poate încasa lunar un episcop?! Patriarhul Daniel încasează lunar aproape cât preşedintele Iohannis

În 2022, un preot debutant primeşte este plătit cu 3.700 de lei, iar prelaţii cu funcţii de conducere în Biserica Ortodoxă Română pot câştiga chiar şi de peste şase ori mai mult.

23 mai 2022, 17:32
Ce salariu are un preot în România? Suma uriașă pe care o poate încasa lunar un episcop?! Patriarhul Daniel încasează lunar aproape cât preşedintele Iohannis

Iată ce salariu primeşte un preot în România. Cei aflaţi la început de drum sunt plătiţi cu 3.700 de lei pe lună, iar cei care au studii superioare primesc lunar 300 de lei în plus şi ajung astfel la un câştig de 4.000 de lei, notează Ştirileprotv.

Ce salariu primeşte un preot în România. Renumeraţia, în funcţie de studii şi grad

  • Preoții debutanți cu studii superioare au un salariu de 3.700 lei
  • Preoții cu studii superioare și grad I au un salariu de 4.000 lei
  • Preoții cu studii superioare și grad II au un salariu de 3.900 lei
  • Preoții cu studii superioare și grad definitiv au un salariu de 3.850 lei
  • Preoții debutanți cu studii medii au un salariu de 3.550 lei
  • Preoții cu studii superioare și grad I au un salariu de 3.700 lei
  • Preoții cu sudii superioare și grad definitiv au un salariu de 3.550 lei

Citeşte şi: Patriarhul Kirill: Rugaţi-vă pentru ca Al Treilea Război Mondial să nu înceapă

Ce salariu are Patriarhul Daniel. Şeful BOR primeşte lunar aproape cât preşedintele Klaus Iohannis

Patriarhul Daniel are un salariu de 23.930 de lei lunar. Patriarhului BOR i se atribuie funcția de președinte al Senatului sau Camerei Deputațiilor și, în consecinţă, primește aceeași sumă lunară ca și aceștia, aşa cum prevede grila de salarizare.

Prin comparaţie, preşedintele Klaus Iohannis primeşte lunar o indemnizaţie brută în valoare de 24.960 lei, având un coeficient de ierarhizare de 12, conform Administraţiei Prezidenţiale.

salarii administratia prezidentiala 31.03.2022

Potrivit sursei citate, preoții încadrați pe funcțiile de arhiepiscop major, mitropolit Biserica Ortodoxă Română și Biserica Romano Catolică sunt asimilați funcțiilor de secretari și chestori ai Senatului și al Camerei Deputațiilor. Aceştia au o indemnizație lunară de 21.840 lei.

În schimb, arhiepiscopii, șefii de cult (mitropolit, episcop, muftiu, sef rabin președinte uniune, președinte) sunt asimilați funcțiilor de miniștri și primesc o indemnizație de 21.840 lei în fiecare lună.

De asemenea, episcopii și episcopii vicari sunt asimilați funcțiilor de vicepreședinți ai comisiilor permanente ale Senatului și Camerei Deputațiilor și încasează indemnizație de 19.552 lei. Cei încadrați în funcțiile de episcop-vicar, episcop-coajutor, episcop auxiliar și arhierul vicar sunt asimilați funcției de senator sau deputat și au o indemnizație publică de 18.720 lei.

Citeşte şi: Pensii 2022, anunţ important pentru milioane de români. Se aplică de la 1 iunie 2022


loading...
Partenerii noștri