Patriarhul Kirill: Rugaţi-vă pentru ca Al Treilea Război Mondial să nu înceapă

Rusia nu va folosi arme nucleare în Ucraina, a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Alexei Zaitsev, dar Putin şi Lavrov au ameninţat în repetate rânduri cu arsenalul nuclear.

06 mai 2022, 17:50
Patriarhul Kirill: Rugaţi-vă pentru ca Al Treilea Război Mondial să nu înceapă

Supus sancţiunilor occidentale şi apropiat al lui Putin, Patriarhul Kirill al Moscovei face apel la pace în lume.  Patriarhul Moscovei Kirill i-a invitat pe credincioşi să se roage „pentru ca războiul mondial să nu înceapă şi Dumnezeu să protejeze Rusia de duşmanii interni şi externi”.

De ce nu intervine NATO în războiul din Ucraina. Mircea Geoană: Ar însemna declanşarea unui război NATO-Federaţia Rusă, lucru extrem de periculos, care trebuie evitat
Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse a definit atunci această perioadă ca „dificilă, periculoasă şi fatală”. Kirill este recunoscut ca un apropiat al lui Putin.

Papa Francisc i-a transmis liderului Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Chiril, să nu devină ”băiatul de altar al lui Putin”, deoarece ei ”vorbesc limbajul lui Iisus”, relatează CNN.

”Am vorbit cu el timp de 40 de minute prin Zoom. În primele 20 de minute mi-a citit, cu un cartonaş în mână, toate justificările războiului”, a declarat Suveranul Pontif pentru cotidianul italian Corriere della Sera într-un interviu publicat marţi.
”L-am ascultat şi i-am spus: nu înţeleg nimic. Frate, noi nu suntem clerici ai statului, nu putem folosi limbajul politicii, ci pe cel al lui Iisus. Patriarhul nu se poate transforma în băiatul de altar al lui Putin”, a subliniat papa Francisc.

 

Ministerul rus de Externe: Rusia nu va folosi arme nucleare în Ucraina

Rusia nu va folosi arme nucleare în Ucraina, a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Alexei Zaitsev, relatează Reuters.

Alexei Zaitsev, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat reporterilor că Rusia nu va folosit armele nucleare în cadrul aşa-numitei ”operaţiuni militare speciale” în Ucraina, un risc pe care oficialii occidentali l-au discutat public în repetate rânduri.

Jill Biden a ajuns în România. Prima Doamnă a Statelor Unite se va întâlni cu Carmen Iohannis, cu reprezentanţi ai Guvernului României şi cu voluntari ce lucrează cu refugiaţii ucraineni
Directorul CIA, William Burns, a declarat pe 14 aprilie că, având în vedere eşecurile suferite de Rusia în Ucraina, ”niciunul dintre noi nu poate privi relaxat ameninţarea reprezentată de o potenţială recurgere la arme nucleare tactice sau arme nucleare cu randament redus”. Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a afirmat în cadrul unui interviu acordat The Associated Press că ar fi ”inacceptabil” să fie folosite arme nucleare în războiului din Ucraina, dar nu a putut preciza dacă Rusia are astfel de planuri.

 

”Nu numai că folosirea armelor nucleare este inacceptabilă pentru că ar fi chiar lângă noi (n.r. Belarus), nu ne aflăm peste ocean ca Statele Unite. Este, de asemenea, inacceptabil, deoarece ar putea lovi globul terestru care ar zbura de pe orbită cine ştie unde. Dacă Rusia este sau nu capabilă de acest lucru – aceasta este o întrebare pe care trebuie să o adresaţi leadershipul rus”, a mai explicat el.