Ce salariu încasează Ludovic Orban lunar. Diferenţă colosală faţă de veniturile din 2018

Mandatul de premier al României l-a pus pe Ludovic Orban la cele mai grele încercări. Liberalul a prins din plin provocarea pandemiei şi criza sanitară cu care se confruntă ţara noastră. Puţini ştiu însă ce salariu are şeful Executivului. În anul 2018 acesta primea aproximati 3.000 de lei lunar, însă acum lucrurile stau cu totul altfel.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 05:29
Ce salariu încasează Ludovic Orban lunar. Diferenţă colosală faţă de veniturile din 2018

Ludovic Orban este în funcţia de premier încă din 4 noiembrie 2019. Nu a vorbit niciodată public despre veniturile sale, însă toate datele au fost publicate în declaraţia sa de avere. În urmă cu doi ani acesta avea un salariu de 3.083 de lei lunar şi susţinea că nu se poate face avere din venitul obţinut dintr-o funcţie publică.

„Declaraţia de avere spune totul despre cariera mea în viaţa publică, despre cinstea mea, despre faptul că niciodată nu am acceptat să obţin venituri care nu mi se cuvin. De-a lungul ultimilor 30 de ani, mai mult de jumătate am deţinut funcţii publice şi din indemnizaţiile pe care le primeşti din funcţiile publice nu te poţi îmbogăţi. Cel mult, poţi să ai un trai decent. Sunt un om foarte modest. Nu am aplecare spre a trăi pe picior mare. La fel e şi familia mea. Suntem nişte oameni cât se poate de modeşti. Nu cred că asta e problema, ci cât de corect este un om. Nu trebuie să se înţeleagă că sunt cel mai sărac premier, ci cel mai cinstit şi corect”, a spus acesta la Digi 24.

Potrivit datelor okmagazine.ro, premierul încasează suma de 22.256 de lei lunar. Venitul apare în Legea salarizării unitare şi grilele de salarizare a demnitarilor. Aşadar, liderul PNL încasează o sumă care depăşeşte valoarea de 2.000 de euro lunar.