Educatoarea acuzată că a ţinut un copil în beci, SANCŢIONATĂ de Inspectoratul şcolar

Primele rezultate ale anchetei demarate la o grădiniţă din Cernavodă în cazul unui copil a cărui mamă a reclamat că micuţul ar fi fost pedepsit, fiind ţinut în beciul unităţii de învăţământ, arată că faptele nu se confirmă, însă educatoarea copilului a fost sancţionată "pentru slaba gestionare a relaţiei de comunicare cu părinţii şi copiii".

29 oct. 2013, 14:59
Educatoarea acuzată că a ţinut un copil în beci, SANCŢIONATĂ de Inspectoratul şcolar

„S-a constituit o comisie de cercetare care, după analizarea situaţiei, a concluzionat că faptele sesizate de mamă nu se confirmă. În schimb, pentru slaba gestionare a relaţiei de comunicare cu părinţii şi copiii, doamna educatoare a fost sancţionată (reducerea salariului pe o durată de 3 luni)”, a informat, marţi, printr-un comunicat de presă citat de Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Cristina Ivan.

Conform acesteia, 18 părinţi dintr-un total de 23 au participat la o şedinţă cu inspectorii şcolari şi au declarat că nu au ce să-i reproşeze din punct de vedere comportamental educatoarei, afirmaţii susţinute şi prin răspunsurile scrise date într-un chestionar. „Dimpotrivă, ei au fost indignaţi de afirmaţiile mamei, susţinând că niciodată nu s-au confruntat cu o asemenea situaţie”, a menţionat reprezentanta ISJ.

ISJ Constanţa va demara, în perioada imediat următoare, inspecţii de specialitate în vederea monitorizării relaţiei de comunicare a educatoarei cu copiii şi părinţii, iar grădiniţa va fi propusă în planul de inspecţie generală pentru semestrul al doilea.

Săptămâna trecută, poliţiştii, inspectorii şcolari şi asistenţii sociali au demarat anchete la grădiniţa cu program prelungit nr.4 din cadrul Şcolii gimnaziale „Mircea Eliade” de la Cernavodă după ce mama unui băiat, în vârstă de 3 ani şi 7 luni, a reclamat că micuţul ar fi fost dus la „bau-bau” în beciul unităţii de învăţământ de către o „doamnă înaltă” şi lăsat singur, fiind astfel pedepsit pentru că nu a fost cuminte. Mama copilului a declarat că a cerut explicaţii conducerii grădiniţei referitor la cele spuse de copil, însă nimeni nu recunoaşte incidentul.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, reclamaţia la poliţie a fost făcută după două zile de când băieţelul ar fi fost închis în beciul grădiniţei.

Purtătorul de cuvânt al ISJ a afirmat că cercetările privind veridicitatea şi circumstanţele în care s-au produs faptele reclamate sunt în derulare, menţionând totodată că nu au fost primite astfel de reclamaţii şi de la alţi părinţi ai căror copii sunt la respectiva grădiniţă. Precizarea a fost făcută în condiţiile în care mama băieţelului a susţinut că pedeapsa prin ducerea copiilor în beci ar fi fost aplicată şi altor minori.