Ce schimbări majore suferă corpul unei femei când renunţă la anticoncepţionale

In momentul in care femeile decid sa renunte la anticonceptionale, organismul lor poate sa sufere diverse simptome destul de neplacute, care pot crea discomfort.

24 sept. 2014, 05:48
Ce schimbări majore suferă corpul unei femei când renunţă la anticoncepţionale

Acest lucru se intampla din cauza ca organismul sufera o serie de dereglari mai ales din punct de vedere hormonal si incearca sa reactioneze la lipsa substantelor din anticonceptionale.

Asadar, iata ce schimbari majore sufera corpul unei femei care renunta la anticonceptionale:

Dureri abdominaleputernice si menstruatie neregulata

aceste simptome apar la foarte scurt timp dupa ce femeia renunta sa ia anticonceptionale. Anticonceptionalele, in marea lor majoritate, au si rolul de a bloca aceste simptome cand sunt luate.

Slabit rapid

Din cauza faptului ca unele pastile anticonceptionale favorizeaza retentia de apa in corp, in momentul in care renuntati la ele este posibil sa aveti impresia ca slabiti brusc. De fapt, tot ceea ce se intampla este ca eliminati apa acumulata de organism, asa ca nu este cazul sa va impacientati.

Micsorarea sanilor

Anticonceptionalele au in compozitie estrogen si progesteron, compusi care duc la marirea sanilor pe perioada administrarii lor. Odata ce este incetat tratamentul, sanii revin la forma normala.

Citeste continuarea pe Lyla.ro