Ce scor ar obţine Emil Boc dacă ar candida pentru un nou mandat de primar al Clujului

Tensiuni în PNL privind candidatura lui Emil Boc la Primăria Cluj-Napoca. Deputatul Cezar Preda a declarat că Vasile Blaga a interzis orice întâlnire separată a celor două aripi din noul PNL - PDL şi PNL,  după ce vechii liberalii au avut o reuniune la care nu au participat şi foştii pedelişti. Potrivit unui sondaj intern, Emil Boc ar câștiga fără probleme Primăria Cluj cu 56%, scrie evz.ro.

20 aug. 2015, 10:24
Ce scor ar obţine Emil Boc dacă ar candida pentru un nou mandat de primar al Clujului

Întâlnirea pe care vechii liberalii au avut-o luni, separat de foștii democrat-liberali și atacurile la adresa primarului Clujului Emil Boc, nu au fost privite cu ochi buni.

„Blaga a interzis orice întâlnire separată la nivelul structurilor de conducere, cu excepția chestiunilor organizatorice. Nu cred că este cazul să ne pierdem vremea cu a descoperi cine e cel mai bun, cine e cel mai frumos, pentru că dacă ne ocupăm cu asta, atunci o să ne bată PSD în alegeri de o să ne asculte cu urechea”, a spus Cezar Preda, pentru EVZ.

Liberalii clujeni susţin că mesajele transmise de Alina Gorghiu și Teodor Atanasiu, care nu prea și-l doresc pe Emil Boc, drept candidatul partidului la Primăria Cluj-Napoca, au la bază comportamentul fostului premier din timpul campaniei pentru prezidențiale.

„Sunt unii de la PNL, care se tem ca Emil Boc să nu treacă pe ultima sută de metri la PMP, și să lase partidul cu ochii în soare, în apropierea alegerilor. Deși a semnat că vrea să candideze pentru Primăria Cluj-Napoca, în cadrul alegerilor interne din PNL, mulți, în special de la București, nu cred că Boc va merge cu PNL până la capăt”, au spus surse din PNL Cluj.

Pe de altă parte, europarlamentarul Daniel Buda a afirmat, fără niciun dubiu, că propunerea PNL Cluj, pentru Primăria Cluj este Boc.

Sondajele de opinie, realizate până în prezent în Cluj-Napoca, arată că Emil Boc va câștiga alegerile, detașat, cu o proporție 56 la sută din voturi, indiferent din partea cărui partid va candida, PNL, PMP sau, și mai interesant, independent.