Ce se întâmplă atunci când faci „podul” în fiecare zi. Rezultatele te vor impresiona

Multe dintre exerciţiile fizice pe care le încercăm nu fac o treabă prea bună atunci când vine de antrenarea muşchilor fesieri. Însă vestea bună este că lucrurile nu trebuie să rămână întotdeauna aşa.

RomaniaTV.net
26 ian. 2016, 11:41
Ce se întâmplă atunci când faci „podul” în fiecare zi. Rezultatele te vor impresiona

„Podul” este un exerciţiu grozav pe care îl poţi face în fiecare zi pentru a învăţa cum să îţi activezi muşchii fesieri. Atunci când este executat corect, „podul” te poate învăţa cum să îţi controlezi trunchiul, cum să controlezi şoldurile, cum să dezactivezi bicepşii femurali şi – poate cel mai important dintre toate – cum să pui la muncă muşchii fesieri.

Citeşte mai jos câteva dintre cele mai uimitoare lucruri care se întâmplă atunci când faci „podul” în fiecare zi.

1. Vei spune „adio” durerilor de spate.

Un posterior slăbit şi deloc activ este „reţeta” perfectă pentru dureri de spate. Din cauza sedentarismului şi stilului de viaţă modern, muşchii noştri fesieri nu sunt atât de folosiţi. Drept rezultat, se întâmplă ca ulţi muşchi să preia munca pe care muşchii fesieri ar trebui să o facă. Procesul prin care muşchii fesieri devin mai puţin activi a fost denumit „amnezie gluteală”.

Citeşte şi  9 remedii naturale pentru dureri de spate

Însă dacă faci „podul” în fiecare zi (în special după ce ai avut perioade prelungite în care ai stat jos), acest exerciţiu te va ajuta să îţi trezeşti la viaţă muşchii fesieri şi să „resetezi” pelvisul. Acest exerciţiu îţi ajută corpul să îşi amintească să folosească şoldurile (şi fesele) să creeze mişcarea în locul coloanei vertebrale mai fragile, pe care nu ar trebui să se pună atâta presiune.

2. Durerea de genunchi va dispărea ca prin magie.

Unul dintre principalele motive pentru apariţia durerilor de genunchi este lipsa controlului asupra osului superior al piciorului, femurul. Această lipsă de control al femurului duce la o serie de mişcări greşite. Toate aceste mişcări sunt asociate cu durerea de genunchi dacă se întâmplă prea des.

Citeşte şi  Cum îţi distrugi picioarele cu pantofi nepotriviţi

Muşchii fesieri joacă un rol major în controlarea femurului la articulaţia şoldului, lucru care va avea un efect asupra modului în care alte oase ale articulaţiei genunchiului se unesc şi se mişcă împreună.

„Podul”, în special varianta într-un singur picior, te poate ajuta să îţi antrenezi femurul să rămână aliniat cu genunchii şi degetele de la picioare, evitând astfel mişcările care au potenţialul de a dăuna genunchiului.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.