Ce se întâmplă când asculţi muzică heavy metal? Ultimele studii sunt surprinzătoare

Muzica considerată "extremă", cum ar fi stilul heavy metal, îi poate linişti pe cei care au stări de furie, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Queensland, Australia.

21 iun. 2015, 15:31
Ce se întâmplă când asculţi muzică heavy metal? Ultimele studii sunt surprinzătoare

Psihologii australieni au concluzionat că ritmurile muzicii rock extreme determină o creştere a nivelului de optimism, ascultătorii devenind mai calmi şi simţindu-se inspiraţi, lucru care contrazice rezultatele unor studii anterioare, potrivit cărora acest stil muzical este asociat agresivităţii şi delincvenţei.

Citeşte şi Aceste melodii te ajută să fii în armonie cu corpul tău

Am descoperit că muzica aceasta creşte nivelul de emoţii pozitive„, spune Leah Sharman, unul dintre autorii studiului. „Când sunt nervoşi, fanii muzicii extreme preferă să o asculte pentru că se potriveşte stării lor, muzica ajutându-i să exploreze întreaga gamă a emoţiilor pe care le trăiesc şi, în cele din urmă, îi face să se simtă mai activi şi mai inspiraţi„, a explicat Leah Sharman.

Citeşte şi Ascultă asta cu sunetul la MAXIM şi te vei pune pe făcut mişcare. Imagini care-ţi dau o stare de bine VIDEO

Rezultatele studiului arată că nivelurile ostilităţii, irascibilităţii şi stresului au scăzut după audiţia unor formaţii ale genului, precum Judas Priest şi Slipknot, iar cea mai importantă schimbare a fost raportată la creşterea nivelului de inspiraţie.