Ce se întâmplă când mănânci usturoi verde. Puțină lume știe că acest aliment vindecă până la 1000 de boli

Ce se întâmplă când mănânci usturoi verde. Bucătarii folosesc des acest aliment, deoarece are o aromă unică și dă un plus de savoare mâncării. Specialiștii în fitoterapie îl recomandă pentru a vindeca multe boli, fiind în topul tonicelor pentru sistemul nervos.

21 feb. 2024, 18:15
Ce se întâmplă când mănânci usturoi verde. Puțină lume știe că acest aliment vindecă până la 1000 de boli
Ce se întâmplă când mănânci usturoi verde

Ce se întâmplă când mănânci usturoi verde. De la supe delicioase, sosuri cu brânză, amestecuri sau salate până la fripturi de carne, usturoiul verde accentuează gustul și experiența meselor. Denumi și usturoiul de primăvară, este excelent pentru sistemul nervos, fiind un tonic de excepție.

Citește și: Prazul sălbatic cu gust de usturoi a fost descoperit la Buzău. Leguma va fi prezentată în premieră la Congresul European de Horticultură

Ce se întâmplă când mănânci usturoi verde

Usturoiul verde sau usturoiul baby se spune că vindecă 1000 de boli, fiind un medicament extraordinar folosit din cele mai vechi timpuri. Cu puternice efecte antibiotice și antioxidante, usturoiul verde conține cantități mari de vitamin C, vitaminele B1, B2, B9, potasiu, calciu și fier, dar și ulei volatil care îi dau mirosul specific și fitohormoni și acizi organici.

Despre care specialiștii spun că au acțiune antitumorală puternică. Pe de o parte pentru că inhibă dezvoltarea celulelor maligne, pe de altă parte împiedică apariția mutațiilor la celulele sănătoase.

Usturoiul verde alungă insomnia

Odată ce primăvara a început să-și intre în drepturi, se instalează de cele mai multe ori și insomnia. Aici intervine usturoiul verde, care este un excelent tonic nervos. Tot ce aveți de făcut este să luați câteva fire mai groase, să îndepărtați frunzele verzi, iar căpățânile albe să le spălați foarte bine.

Ulterior, acestea se vor pisa și se amestecă cu 400 ml apă plată și patru linguri cu miere. fierbeți până când compoziția scade la jumătate, apoi strecurați. Se consumă o linguriță înainte de mesele principale, timp de o săptămână. După două luni de pauză, reluați tratamentul. Cercetătorii spun că cei care consumă primăvara usturoi verde, au un risc scăzut de a face cancer de colon și stomac.

Elimină secrețiile bronșice

Specialiștii în fitoterapie recomandă usturoiul ca leac extraordinar pentru scăderea tensiunii. Baby usturoiul este un leac extraordinar și pentru bolile respiratorii. În acest caz se recomandă să fie administrat sub formă de salată, de două ori pe zi, în cure de o lună. Usturoiul verde distruge germenii care produc infecțiile respiratorii recidivante și reduce inflamațiile din organism.