Ce se întâmplă cu angajaţii Ford de la Craiova, după ce încheierea stării de urgenţă. Anunţul a fost făcut

Publicat: Luni, 18 Mai 2020 08:35 // Actualizat: Luni, 18 Mai 2020 08:35 // Sursa: romaniatv.net

Ford România, cel de-al doilea constructor auto de pe piaţa locală, reia de luni producţia de automobile la Craiova în două schimburi, potrivit Mediafax.

De luni, circa 4.700 dintre angajaţii Ford sunt la muncă, dintr-un total de 6.300 de oameni în mod normal.

Citeşte şi: 

Grupul a reluat producţia SUV-urilor Puma şi EcoSport în data de 4 mai, dar într-un singur schimb, faţă de trei, înainte de pandemia de Covid-19. Tot­odată, spre deosebire de atunci, exis­tă un triaj la intrarea în uzină, s-a im­pl­ementat distanţarea socială, iar mun­citorii poartă mănuşi, măşti şi viziere.

Angajaţii care nu încep munca rămân în şomaj tehnic.

Cum se va face intrarea în uzina-gigant de la Craiova

Compania a anunțat faptul că produce măști și viziere pentru toții angajații, dar și că va recurge la măsuri mai stricte decât cele aflate în vigoare în prezent.

Ford a anunţat într-un comunicat remis presei că va produce măşti de faţă pentru a fi utilizate în uzinele sale din toată Europa. De asemenea, compania va produce și viziere, asigurând un nivel suplimentar de protecție pentru unele operațiuni din cadrul uzinei.

"Măştile de faţă furnizate de companie vor trebui să fie purtate de către oricine lucrează sau vizitează o unitate Ford, în conformitate cu protocoalele globale ale companiei. Prin fabricarea măştilor de faţă pentru uz propriu, compania contribuie la reducerea cererii din lanţurile de aprovizionare pentru echipamentele de protecţie personală care sunt necesare serviciilor medicale şi altor industrii. În plus, Ford Craiova produce propriile viziere, asigurând un nivel suplimentar de protecţie pentru unele operaţiuni din cadrul uzinei", se arată în comunicat.

Compania Ford a pregătit un pachet cuprinzător de măsuri și face apel la simţul de responsabilitate şi disciplină al angajaţilor pentru buna şi corecta implementare a acestora. 

"În Craiova, Ford plănuieşte să reia producţia etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Fabrica de Asamblare Vehicule cât şi la Fabrica de Motoare, începând cu data de 4 mai 2020. În uzina de la Craiova lucrează, în total, în jur de 6.200 de angajaţi. 

Angajaţii vor fi anunţaţi de către supervizorul/team leader-ul lor daca este cazul să vină la muncă. Persoanele care nu vor veni la muncă, vor rămâne în şomaj tehnic, în baza unei decizii formale", se mai arată în comunicatul Ford.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
angajaţi ford craiova stare de alertă uzină
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H