Ce se întâmplă cu banii daţi pe biletele spectacolelor care nu au mai avut loc din cauza pandemiei

Biletele pentru spectacolele sau evenimentele ce nu au mai avut loc din cauza instaurării stării de urgenţă vor fi folosite pentru alte spectacole sau transformate în vouchere, potrivit unei hotărâri luate de guvern. 

RomaniaTV.net
14 mai 2020, 15:48
Ce se întâmplă cu banii daţi pe biletele spectacolelor care nu au mai avut loc din cauza pandemiei

Premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, au avut miercuri consultări cu reprezentanții organizatorilor de concerte și evenimente culturale din România. Discuțiile s-au concentrat asupra măsurilor de susținere a acestui sector, puternic afectat de situația provocată de epidemia COVID-19.

„În domeniul cultura, având în vedere că industria spectacolelor a fost foarte grav afectată de această criză, am introdus o serie de reglementări.

Citeşte şi: O companie aeriană oferă 100.000 de bilete gratuite pentru personalul medical din prima linie

Am instituit posibilitatea refolosirii biletelor deja achizitionate şi transformarea lor, pentru acelaşi spectacol pentru o altă dată sau dacă nu este posibilă posibilă amânarea spectacolului, pe bază de vouchere la alte evenimente culturale organizate de către cei care au vândut aceste bilelte. Dacă biletele nu au fost folosite timp de 1 an, valoare lor va fi restituită cumparătorului”, a declarat joi vicepremierul Raluca Turcan, după şedinţa de Guvern.

Guvernul a anunţat că în vedere adoptarea unor decizii menite să faciliteze asigurarea de lichidități financiare organizatorilor de concerte și de evenimente culturale, precum și continuarea acordării șomajului tehnic și după data de 15 mai 2020 pentru angajații din acest sector.