Ce se întâmplă cu Certificatul Verde după administrarea Dozei 3. Autoritățile române au făcut anunțul

Certificatul verde COVID a devenit obligatoriu în România pentru majoritatea activităţilor, iar această măsură i-a revoltat pe românii care au ieșit în stradă să își strige nemulțumirea.

31 oct. 2021, 08:19
Ce se întâmplă cu Certificatul Verde după administrarea Dozei 3. Autoritățile române au făcut anunțul

Ce se întâmplă cu Certificatul Verde. În acest context, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a făcut, vineri, câteva precizări în legătură cu certificatul digital generat după vaccinare.

Ce se întâmplă cu Certificatul Verde după administrarea Dozei 3. Autoritățile române au făcut anunțul

La întrebarea „după a treia doză de vaccin se schimbă ceva la certificatul digital, trebuie descărcat din nou?.”

„Pentru doza 3 se generează un certificat nou. Va apărea 3/3 la numărul de doze. Va fi valid imediat de la generare.”, au răspuns reprezentanţii Ro-Vaccinare.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a prezentat sâmbătă, 30 octombrie 2021, bilanțul în ceea ce privește numărul românilor care s-au imunizat.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 30 octombrie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Citeștet și: Momente de coşmar pentru Elena Gheorghe și familia ei. Au fost infectaţi cu Covid. „Am trecut prin toate starile, de la neputinţă la disperare. Am sunat la toate spitalele, nu era loc”
-Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer-BioNTech (în ultimele 24 de ore): 30.785 de persoane vaccinate cu o doză; 12.886 de persoane vaccinate cu a două doză; 16.238 de persoane vaccinate cu a treia doză.

-Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna (în ultimele 24 de ore): 796 persoane vaccinate cu o doză; 348 persoane vaccinate cu a două doză, 1.857 de persoane vaccinate cu a treia doză.

-Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca (în ultimele 24 de ore): 11 persoane vaccinate cu o doză; 5 de persoane vaccinate cu a două doză, 0 persoane vaccinate cu a treia doză

-Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Johnson&Johnson (în ultimele 24 de ore): 25.955. Vaccinul nu necesită rapel.

-Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare: 44, dintre care 31 la Pfizer, 2 la Moderna, 1 la AstraZeneca şi 10 la Johnson&Johnson.

Citește și: Când începe administrarea rapelului pentru cei vaccinaţi cu serul Johnson. Care sunt condiţiile de imunizare cu a doua doză de vaccin anti-COVID în cazul acestora