Ce se întâmplă cu creșterea salariului minim. Marius Budăi, dezvăluiri de ultimă oră

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dezvăluit ce-i așteaptă pe români în perioada următoare și când va crește salariul minim.

03 feb. 2023, 19:29
Ce se întâmplă cu creșterea salariului minim. Marius Budăi, dezvăluiri de ultimă oră

Ce se întâmplă cu creșterea salariului minim. Marius Budăi, dezvăluiri de ultimă oră

Majorările salariale ar putea intra în vigoare după ce Marcel Ciolacu preia funcția de premier, lucru care se va întâmpla în luna mai. Printre variantele luate în calcul se află și creșterea cu 500 de lei de la 1 iunie a salariului minim pe economie.

„Eu nu pot să spun, astăzi, o dată la care vom majora salariul minim. Da, da, PSD susține majorarea salariului minim, însă nu va fi o majorare peste noapte, nu vom dezechilibra economia. Nu vom lua nicio decizie până nu vom discuta cu mediul de afaceri, inclusiv în discuțiile cu domnul comisar pe muncă din prezențele pe care le-am avut la Bruxelles, în toate comisiile, am susținut această directivă și practic și o măsură de protecție socială pentru cetățeni.

Trebuie să avem această majorare a salariului, că va fi la jumătatea anului, că va fi la 1 ianuarie anul 2024, însă cu siguranță nu va fi o măsură impusă sau introdusă peste noapte”, a spus Marius Budăi, ministrul Muncii, la Antena 3 CNN.

Ministrul Marius Budăi spune ce se va întâmpla cu pensiile românilor în 2023

Seniorii din țara noastră sunt de departe, cei mai săraci din UE. Majoritatea abia își permit bani de medicamente, în timp ce pensionarii din Occident cheltuiesc bani în trasee turistice. Duminică, 29 ianuarie, ministrul Marius Budăi a fost provocat în direct, la România TV, să vorbească despre majorarea pensiilor.

Prioritatea numărul 1 pentru Guvernul PSD + PNL este rezolvarea „inechităților din sistem”, pentru 2023, a declarat Marius Budăi.

Citește și Marius Budăi, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în perioada următoare

„Știm inechitățile din sistem, prioritatea numărul 1 este rezolvarea acestor inechități, de a determina un impact bugetar cât mai aproape de realitate și de a discuta cu experții de la Banca Mondială, de la Banca Europeană și de la Ministerul de Finanțe pentru a vedea în ce perioadă de timp își va permite România să suporte acest impact bugetar, pentru a rezolva inechitățile.

Direcția a doua: vreau să dau o asigurare seniorilor acestei țări. Noi, PSD, am luat o decizie foarte clară în partid. Niciun venit, că vorbim despre pensii sau salarii ale românilor, să nu scadă. Am văzut anumite discuții în spațiul public venite de la oameni care nu au înțeles sistemul de pensii și nu au înțeles nevoile și necesitățile românilor”, a declarat ministrul PSD, pentru România TV.