Ce se întâmplă cu David Popovici și performanțele sale. Explicațiile Cameliei Potec: „Conform planului de pregătire, el este pe drumul cel bun”

David Popovici a avut rezultate sub așteptări la ultimele concursuri de natație la care a participat, iar specialiștii sunt îngrijorați și vor să știe ce se întâmplă.

11 ian. 2024, 14:05
Ce se întâmplă cu David Popovici și performanțele sale. Explicațiile Cameliei Potec: „Conform planului de pregătire, el este pe drumul cel bun”

David Popovici a obținut doar o medalie de bronz la ultimele concursuri, însă Camelia Potec, șefa Federației  Române de Natație, a explicat de ce nu ar trebui să existe motive de îngrijorare.

Citește și Bombă pe scena politică din România. Ionuţ Lupescu vrea să candideze: „Am vorbit deja cu mai multe partide”

Sportivul român a ratat Mondialele în bazin normal, iar la Europenele în bazin scurt a obţinut un singur bronz. „Eu pot spune un singur lucru. David și-a îndeplinit obiectivul. El trebuia să ia o medalie la europenele de la Otopeni, din 2023, și a făcut-o. Conform planului de pregătire, el este pe drumul cel bun. Este la nivelul de performanță care se preconiza la acea dată, urmând ca acesta să crească de la o lună la alta. Nu va merge la Mondiale, cel mai probabil, pentru că dorește să rămână și să se pregătească”, a spus Potec, conform iamsport.ro.

Camelia Potec a spus și care e programul sportivului și că ținta sunt Jocurile Olimpice de la Paris. „Urmează să stabilească dacă va merge la Europene, dar trebuie să vedem când vor fi acestea, unde. Cred că e mai importantă data decât locul unde se vor ține. Dar se adună și oboseala unor zboruri cu escală, desigur. Însă perioada, cum spuneam, e mai importantă, pentru că totul se construiește în jurul Parisului, în jurul Jocurilor Olimpice. Dacă vor fi cu 3-4 săptămâni înainte de acestea, sigur că David nu va merge la Europene”, a explicat fosta sportivă care nu vrea să vorbească despre faptul că David ar fi slăbit.

„Nu e un concurs de bodybuilding. Cu ochiul liber uitându-mă, nu știu ce să vă zic. Sunt președintele federației, nu sunt nutriționist și nici n-am altă pregătire în acest sens. Ceea ce pot spune este că la Institutul de Medicină Sportivă, acolo unde există testări, toate lucrurile sunt în regulă. David arată conform pregătirii pe care o face, conform planului echipei lui. Eu nu știu dacă are prea multă sau prea puțină masă musculară. Depinde de la sportiv la sportiv. Poate așa este, dar, momentan, nu avem niciun feedback negativ din partea Institutului sau a echipei sale. Poate s-a înălțat, a crescut”, a mai spus Potec.

Citește și Clubul lui Şumudică a publicat cele mai noi veşti despre starea de sănătate a antrenorului: „S-a decis o perioadă de repaus”