Ce se întâmplă cu elevii dacă va creşte rata de infectare. Scenariile luate în calcul de ministrul Educaţiei

Sorin Cîmpeanu a explicat ce se va întâmpla cu elevii dacă va creşte numărul de infectări cu coronavirus, dar şi de ce au fost interzise măştile textile în şcoli.

25 aug. 2021, 21:39
Ce se întâmplă cu elevii dacă va creşte rata de infectare. Scenariile luate în calcul de ministrul Educaţiei
Ce se întâmplă cu elevii dacă va creşte rata de infectare. Scenariile luate în calcul de ministrul Educaţiei

Ce se întâmplă cu elevii dacă va creşte rata de infectare. Ministrul Educaţiei a prezentat cele două scenarii luate în calcul dacă va creşte numărul de infectări cu coronavirus.

Ce se întâmplă cu elevii dacă va creşte rata de infectare

Ministrul Educaţiei a declarat că decizia ca şcolile să se deschidă începând cu 13 septembrie este una asumată atât de Ministerul Sănătăţii, CNSU, INSP, Ministerul Educaţiei cât şi de premierul României.

„Am agreat că scolile trebuie sa se deschida primele si sa se inchida ultimele. Cresele si gradinitele vor fi deschise cu prezenta fizica. Decizia are la baza existenta vaccinului dar şi nivelul de vaccinare la profesori.

60 la suta dintre dascăli s-au vaccinat”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi4.

Ministrul Educaţiei a prezentat cele două scenarii luate în calcul în cazul în care rata de incidenţă va creşte la 6 la mie.

„Sunt 2 ipoteze: una ar fi a pastrarii prezentei fizice pentru prescolari, iar elevii de la clasa 0 până la clasa a 12-a sa intre in online. Se va evita scenariul hibrid.

A doua ipoteza pe care eu o susţin, ministrul Sanatatii o sustine, este cea in care cresele raman deschise cu prezenţă fizica, elevii pana la clasa a 6 trec in online, elevii vaccinati de la clasa a 7 pana la clasa a 12-a ar putea sa vina la scoala”, a explicat ministrul miercuri seară.

Sorin Cîmpeanu, despre formularele de vaccinare

Sorin Cîmpeanu a făcut câteva precizări referitoare la formularele pe care părinţii le vor primi pentru a spune dacă sunt sau nu de acord cu vaccinarea copiilor.

„Formularele vor fi distribuite in scoli din 13 septembrie. Nu exista sanctiuni pentru parintii care nu sunt de acord cu vaccinarea. Pentru parintii care vor decide ca sunt de acord cu vaccinarea copiilor vom organiza echipe mobile de vaccinare in acele scoli”, a mai precizat ministrul.

Măştile textile, interzise în şcoli. Explicaţie ministrului Educaţiei

Sorin Cîmpeanu a anunţat că masca de protecţie va fi obligatorie în şcoli, explicând şi de ce au fost interzise măştile textile.

„Elevii vor veni la ore cu masca. Elevii din invatamantul special nu sunt obligati sa poarte masca de protectie, orele de educatie fizica in salile de sport se pot desfasura fara masca.

Masca sanitara asigura o protectie mai ridicata decat alte masti din material textil care ne protejeaza mai putin”, a explicat ministrul.

Citeşte şi Consiliul Elevilor, solicitare de urgenţă pentru Guvern. Şcolarii vor burse mai mari şi diferenţiate în funcţie de tipul acestora