Părinții vor primi un formular în care vor spune dacă sunt de acord sau nu cu vaccinarea copiilor. Anunţul ministrului Educaţiei

La începutul anului școlar, părinții vor primi un formular în care vor trebui să anunţe dacă sunt de acord cu vaccinarea copiii, a anunţat ministrul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu a explicat că fiecare şcoală va desemna o persoană care să îi ajute la completarea acestor documente şi pentru a ajuta părinţii cu informaţii.

23 aug. 2021, 11:27
Părinții vor primi un formular în care vor spune dacă sunt de acord sau nu cu vaccinarea copiilor. Anunţul ministrului Educaţiei

Guvernul şi-a propus să îi convingă pe părinţi să îşi vaccineze copiii. Scoala va incepe cu lectii pentru parintii care vor fi informati despre COVID-19 Şi vaccin. Apoi vor primi o hartie in care vor fi intrebati daca sunt de acord cu vaccinarea copilului si daca au incredere in medici sau doresc sa fie prezenti la vaccinare.

Formularele vor fi distribuite la început de an şcolar, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„La început de an școlar vom distribui o serie de formulare prin care părinții își vor da acordul pentru vaccinare. Aceste formulare se dau pentru a elimina confuzia din societate conform căreia părinții nu sunt de acord cu vaccinarea. părinții au dreptul să spună da sau nu, va exista cineva care le va răspunde la toate întrebările. acest acord trebuie să fie unul informat”, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu, la România TV.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu profesorii care refuză vaccinarea anti-Covid și testarea. Sorin Cîmpeanu: „Fără niciun fel de discriminare”

Întrebat unde se vor vaccina copiii, Cîmpeanu a spus: „avem 650 de centre disponibile. există posibilitatea de vaccinare a copiilor, dar și a părinților și bunicilor lor. dacă ajungem în 13 septembrie, vom lua în considerare vaccinarea în cabinetele școlare”.

Citeşte şi: Cum va începe noul an şcolar. Anunţul de ultimă oră al ministrului Educaţiei: „Masca va fi obligatorie la interior, cu excepţia orelor de sport”