Ce se întâmplă cu facturile la energie? Instanţa a suspendat un ordin al ANRE legat de stabilirea preţurilor

Publicat: Miercuri, 04 Martie 2020 14:50 // Actualizat: Miercuri, 04 Martie 2020 14:50 // Sursa: romaniatv.net

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) aşteaptă motivarea Curţii de Apel Bucureşti pentru a se pronunţa cu privire la contractele aflate în derulare între producătorii de energie şi furnizorii consumatorilor casnici, potrivit unui răspuns al ANRE, transmis miercuri la solicitarea AGERPRES.

Luni, Curtea de Apel Bucureşti a decis suspendarea ordinului ANRE 216/2019 pentru aprobarea Metodologiei de stabilire a preţurilor pentru energia electrică vândută de producători pe bază de contracte reglementate şi a cantităţilor de energie electrică din contractele reglementate încheiate de producători cu furnizorii de ultimă instanţă şi de stabilire a cantităţilor maxime de energie electrică ce pot fi impuse ca obligaţii de vânzare pe bază de contracte reglementate.

AGERPRES i-a întrebat pe reprezentanţii ANRE ce va întâmpla cu contractele aflate în derulare între producători şi furnizorii de ultimă instanţă, având în vedere că decizia Curţii de Apel este executorie.

"Aşteptăm motivarea hotărârii instanţei de judecată, semnarea şi comunicarea acesteia şi apoi ne vom pronunţa", au răspuns responsabilii ANRE.

De asemenea, întrebaţi dacă vor contesta decizia, aceştia au răspuns: "Desigur".

Luni, Curtea de Apel Bucureşti a decis: "Admite cererea de suspendare formulată de reclamanta SN Nuclearelectrica SA, în contradictoriu cu pârâta Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. Dispune suspendarea executării Ordinului ANRE nr. 216/11.12.2019, emis de pârâta, până la pronunţarea instanţei de fond. Executorie de drept. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti".

În paralel, Nuclearelectrica a demarat o acţiune în instanţă pentru anularea acestui ordin.

În ordinul 116 se arată că obiectivul vizat de ANRE este "menţinerea tarifelor/preţurilor reglementate aplicate clienţilor casnici de către FUI (furnizorii de ultimă instanţă - n.r.) pentru perioada 1 ianuarie 2020 - 31 decembrie 2020 la un nivel relativ constant".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
anre Curtea de Apel facturi tarife reglementate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H