Ce se întâmplă cu magazinele din weekend. Anunţul lui Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit despre restricțiile care se vor relaxa în România, dar și despre măsurile care vor fi păstrate, pentru a combate răspândirea SARS-CoV-2.

14 mai 2021, 08:07
Ce se întâmplă cu magazinele din weekend. Anunţul lui Raed Arafat

Raed Arafat a anunțat că magazinele vor avea program normal, dar cluburile și discotecile, de exemplu, nu vor fi redeschise în primele etape ale relaxării.

Şeful DSU, Raed Arafat, afirmă, joi seară, că pandemia nu a trecut, chiar dacă momentan suntem ”într-o situaţie bună”. Arafat atrage atenţia că ”oricând poate să se schimbe” situaţia actuală, iar vaccinarea este singura soluţie pentru a pune capăt pandemiei. Întrebat când vom reveni cu totul la normalitatea de dinaintea pandemiei, Arafat a precizat că am putea atinge acest deziderat când vom atinge 60% -70% rată de vaccinare.

„Când ne vom vaccina în procent de 60% – 70%, este posibil să ajungem aici. Insist, ca nimeni să nu se gândească că pandemia a trecut. (…) Pandemia nu a trecut, suntem într-o situație bună, oricând poate să se schimbe, tocmai de aceea, vaccinare rămâne esențială (…) Cu cât avem un procent mai mare de persoane vaccinate, cu atât rămânem cât mai aproape de normalitatea în care să nu mai purtăm mască nici în spațiile închise”, a declarat Raed Arafat, la A 3.

”Cu cât acceptăm, ne vaccinăm şi avem un procent mai mare de persoane vaccinate, cu atât rămânem mai aproape de normalitate şi ne putem întoarce la normalitatea în care să nu purtăm mască nici în spaţiile închise şi să nu ne mai uităm la aspectele cu distanţele şi cu toate aceste aspecte. Dar trebuie să mergem mai departe pe campania de vaccinare, care este, la acest moment, poate cel mai important act care se întâmplă în combaterea pandemiei. Vaccinarea… obligatorie pentru cine doreşte, nu înseamnă că luăm oamenii şi îi obligăm. Obligatorie pentru a ieşi către situaţia de normalitate”, a mai afirmat şeful DSU.

Raed Arafat nu se bucură deloc de finalul pandemiei anunţat de Iohannis. Când crede el ca va reveni, de fapt, România la normalitate?! Marea relaxare pe el îl îngrijorează
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după şedinţa de lucru cu premierul şi cu mai mulţi miniştri pe tema pandemiei, că din 15 mai se elimină purtarea măştii în exterior, cu unele excepţii şi se elimină restricţiile de circulaţie de noapte, precum şi restricţiile referitoare la programul magazinelor. El a făcut şi precizări referitoare la evenimentele private, însă măsurile în acest sens vor intra în vigoare de la 1 iunie, numărul permis de participanţi urmând să crească treptat la 1 iulie şi la 1 august. Restricţiile nu mai sunt aplicate în cazul în care organizatorul garantează că toţi invitaţii sunt vacinaţi. Şeful statului a precizat că vom avea o relaxare pas cu pas şi că a fost întocmit un calendar până la 1 septembrie, după care va fi făcută o nouă evaluare.

Raed Arafat a făcut anunţul mult aşteptat. Când va reveni, de fapt, România la normalitate: Atunci ne vom apropia de acest deziderat!