Raed Arafat a făcut anunţul mult aşteptat. Când va reveni, de fapt, România la normalitate: Atunci ne vom apropia de acest deziderat!

Raed Arafat a venit cu noi informaţii legate de întoarcerea la normalitate. Şeful DSU a declarat că ne vom apropia de acest deziderat abia când peste 60% din populaţia României va fi vaccinată antiCOVID.

13 mai 2021, 19:18
Raed Arafat a făcut anunţul mult aşteptat. Când va reveni, de fapt, România la normalitate: Atunci ne vom apropia de acest deziderat!

Raed Arafat a făcut anunţul mult aşteptat. Acesta spune de asemenea că nu este exclusă apariţia unui val 4, în ceea ce priveşte răspândirea COVID-19.

Raed Arafat a făcut anunţul mult aşteptat. Când va reveni, de fapt, România la normalitate: Atunci ne vom apropia de acest deziderat!

„Magazinele vor reveni la programul lor de lucru. Cred că în momentul în care ne vom vaccina în proporţie de 60%, cred că ne vom apropia de acest deziderat (revenirea la normalitate). Cu cât ne vaccinăm mai mult, cu atât ne apropiem mai mult de normalitate.

Trebuie să mergem mai departe cu campania de vaccinare. Vaccinarea e obligatorie pentru a reveni la normalitate. Nu e nimeni obligat să facă vaccinul, vorbim doar de criteriul de a reveni la normalitate.

Rămân incidenţele. Pieţele, staţiile de autobuz, târgurile, masca rămâne obligatorie. Restricţiile păstrate se vor relaxa, de asemenea, pe parcurs. Deschiderea discotecilor şi a barurilor va veni şi ea, cu anumite condiţii, dar nu acum. Oamenii vor fi anunţaţi din timp. Asta va apărea în hotărârea CNSU.”, a spus Raed Arafat.

Despre spitalele suport COVID

„Când s-a luat decizia cu Foişor eram cu cuţitul trecut de os la ATI. Acele 20 de locuri erau extrem de improtante pentru noi. Când pacienţii infectaţi de COVID vor pleca din spital, se va relua activitatea iniţială a unităţii medicale. Putem transfera aceşti pacienţi la cerere. Nu se ştie, poate veni valul 4. Nimeni nu poate să garanteze.”,a  mai spus el.

Relaxarea se va face treptat

„Eu nu aş merge la o petrecere în spaţiul închis. Încă mai aştept. Eu nu mă duc de regulă la petreceri. Nu credă că tinerii care vor face acum petreceri se vor testa.Cu siguranţă pandemia nu s-a terminat. Relaxarea se face treptat. Trebuie să urmăreşti impactul. Trebuie să creăm stocuri importante pentru situaţiile de urgenţă. Trebuie să investim pentru problemele din zona rurală.”

Klaus Iohannis a susținut, joi seară, o declarație de presă la Palatul Cotroceni, după ședința cu Cîțu, Barna, Bode, Ciucă, Mihăilă, Arafat și Pistol. Președintele a vorbit despre un calendar pentru o relaxare „precaută”.

„Prima etapă de relaxare va avea loc chiar acum, în 15 mai, deci în weekendul care urmează deja vom avea câteva măsuri de relaxare funcționale. Următoarea etapă este 1 iunie, pe urmă 1 iulie, pe urmă 1 august.

Așadar, din 15 mai se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții, desigur. Rămân excepțiile din exterior unde trebuie să purtăm în continuare masca, cum ar fi piețele, târgurile sau stațiile de transport public, fiindcă în mijloacele de transport public masca va rămâne obligatorie, cum va rămâne masca obligatorie în spațiile din interior. Deci, prima măsură, în aer liber se renunță la această mască”, a mai anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Măsurile se relaxează de pe 15 MAI. Klaus Iohannis: Fără mască în aer liber. Se elimină restricțiile de circulație noaptea, magazinele revin la programul normal