Florin Cîţu respinge ideea de a corela salariul minim de valoarea coşului lunar: „Orice venit trebuie să fie legat de productivitate”

Premierul Florin Cîţu a respins ideea propusă de liderii sindicali, ca salariul minim pe economie să fie stabilit în funcţie de coşul lunar, astfel încât să poată asigura un trai decent.

28 iul. 2021, 17:11
Florin Cîţu respinge ideea de a corela salariul minim de valoarea coşului lunar: „Orice venit trebuie să fie legat de productivitate”

Florin Cîţu nu este de acord cu formula de calcul propusă de sindicalişti, spunând în şedinţa de guvern că salariul minim ar trebui să fie calculat în funcţie de productivitate, ca orice alt venit.

„Eu am spus întotdeauna că salariul minim sau orice venit în România trebuie să fie legat de productivitate. Asta pentru că munca este legată de productivitate. Asta este ceea ce se întâmplă în economie și așa funcționează lucrurile peste tot în lume”, a explicat prim-ministrul, la finalul ședinței de guvern.

Florin Cîţu a avut aceeaşi poziţie pe care a explicat-o şi Raluca Turcan, ministrul Muncii, în urmă cu mai bine de o lună şi jumătate.

Raluca Turcan îl susţine pe Cîţu: „Salariul minim este mic, dar trebuie crescut în mod predictibil”

Raluca Turcan a afirmat pe 11 iunie, la Deva, că salariul minim pe economie este mic, dar el trebuie să crească într-o manieră predictibilă, astfel încât să poate fi susţinut pe termen lung, în corelare directă cu productivitatea muncii.

„Consider că în România nivelul salariului minim este mic, dar, în acelaşi timp, acesta trebuie crescut într-un mod predictibil astfel încât mediul economic să-l poată susţine pe termen lung şi să crească direct proporţional cu productivitatea muncii. De aceea, o componentă importantă a activităţii mele la Ministerul Muncii o reprezintă discuţiile cu angajatorii, astfel încât să găsim varianta cea mai bună de ancorare a modalităţii de creştere a salariului minim în România în funcţie de sustenabilitatea mediului economic”,a explicat ministrul Muncii, conform News.ro.

Ea a mai spus că vrea o creştere a productivităţii muncii şi a numărului de investiţii pentru a fi posibil un nivel mai bun în ceea ce priveşte salarizarea.

Citeşte şi: Un deputat PSD cere Guvernului să intervină în problema de la Termocetrala Mintia: Menţinerea ei în proprietate publică nu este o ambiție, ci o necesitate