Ce se întâmplă cu ochii, dacă stai mult la calculator

Nu s-a demonstrat ca ecranul calculatorului afecteaza vederea pe termen lung, dar este sigur ca dupa folosirea intensa a calculatorului apar oboseala ochilor, iritatii si dureri. Ansamblul simptomelor resimtite dupa folosirea unui calculator a fost numit Computer Vision Syndrome.

RomaniaTV.net
14 aug. 2014, 06:30
Ce se întâmplă cu ochii, dacă stai mult la calculator

Ce se intampla cu ochii, daca stai mult la calculator.

1. Uscarea ochilor

In ciuda credintei generale, ecranul computerului nu este daunator pentru ochi. Ochii incep sa sufere atunci cand computerul este folosit prea mult, scrie curademiere.ro. Deoarece timpul petrecut pe calculator creste din ce in ce mai mult, oamenii il folosesc pentru a citi ziarele, pentru a cauta informatii utile, sa se uite la filme etc. O mare parte a zilei ne-o petrecem citind pe calculator. Or, lectura cere atentie si uitam sa mai clipim, iar ochii se usuca. Dar acest fenomen are loc si cand citim lucruri imprimate.

Cand citim pe calculator, uscarea ochilor este accentuata de pozitia pe care o avem. Atunci cand ne uitam la un ecran ce se afla fix in fata noastra, ochii sunt mai deschisi decat atunci cand citim o carte. O mai mare suprafata a ochiului este deci expusa, iar ochii se usuca mai repede si resimtim o senzatie de iritare.

2. Dureri de ochi si de cap

Oamenii care petrec mult timp in fata calculatorului se plang si de tensiuni si uneori dureri de ochi. Din cauza efortului depus de ochi pentru a se concentra asupra a ceea ce citim, pot aparea si dureri de cap. Si o luminozitatea prea mare a ecranului poate duce la obosirea ochilor.

Articol integral AICI


loading...