Ce se întâmplă cu parada de 1 decembrie. Anunţul ministrului Apărării Naţionale

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, a afirmat faptul că se caută soluții pentru parada de Ziua Națională, în conformitate cu restricțiile impuse de pandemia de coronavirus. Acesta a afirmat că este importantă calitatea activităților, nu diminesiunea și amploarea acestora.

RomaniaTV.net
05 nov. 2020, 11:35
Ce se întâmplă cu parada de 1 decembrie. Anunţul ministrului Apărării Naţionale

Nicolae Ciucă a fost întrebat în cadrul unei conferințe de presă despre variantele luate în calcul pentru parada de 1 decembrie.

“Variantele pe care le luăm în calcul sigur sunt condiţionate de situaţia pandemică în care ne aflăm, nu putem să ieşim din tot ceea ce s-a stabilit la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, ca atare, aşa cum aţi putut observa la data de 25 octombrie, când am sărbătorit Ziua Armatei, cred că este foarte importantă calitatea activităţilor, nu dimensiunea şi amploarea lor şi în felul acesta căutăm soluţii astfel încât să marcăm Ziua Naţională în conformitate cu rigorile impuse de limitările şi restricţiile pandemiei Covid-19”, a afirmat ministrul Apării.

Citește și: Dr. Ţincu, de la secţia ATI a Spitalului Floreasca: „Soluţia este LOCKDOWN”. La câte cazuri zilnice vom ajunge în decembrie

Recent, premierul Orban a anunțat că Executivul va prelungi starea de alertă printr-o Hotărâre de Guvern care va fi adoptată la jumătatea lunii noiembrie şi care va reglementa şi modul în care va fi marcată Ziua Naţională a României.

Premierul a subliniat că ziua de 1 Decembrie va fi marcată cu respectarea strictă a prevederilor privind limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi nu va exista paradă.