Ce se întâmplă cu pensiile românilor în 2021. Raluca Turcan: „Niciodată nu au conceput că această majorare poate fi suportată”

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a dat marți asigurări că pensiile vor crește în acest an cel puțin cu rata inflației.

13 ian. 2021, 09:14
Ce se întâmplă cu pensiile românilor în 2021. Raluca Turcan: „Niciodată nu au conceput că această majorare poate fi suportată”

Ce se întâmplă cu pensiile românilor

. În momentul de față, Guvernul se află în etapa de pregătire a bugetului pentru anul 2021, a explicat Raluca Turcan. ”În 2021, am discutat cu primul ministru, şi cel puţin indexarea cu rata inflaţiei se va produce în anul 2021. Vom anunţa. Suntem în etapa de pregătire a bugetului pentru 2021”, a declarat Raluca Turcan, potrivit Digi24.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Ministrul muncii a subliniat faptul că majorarea cu 40 % a pensiilor, așa cum prevede Legea 127, nu poate fi suportată în acest moment de buget.

”Niciodată nu au conceput că această majorare poate fi suportată, mai ales că impactul este de 138 de miliarde de lei dacă ar fi să facem această majorare cu 40%”, a explicat Raluca Turcan.

Ministrul muncii a afirmat că ţine la ideea de echitate şi că şi-a propus elaborarea unei noi legi a pensiilor care să ţină cont de acest principiu şi de cel al contributivităţii. În ceea ce priveşte vârsta de pensionare, ministrul Muncii a spus că, în loc să se discute despre creşterea vârstei de pensionare, doreşte să deschidă „discuţii ample” despre dezvoltarea sistemului de pensii alternative, ea precizând că Guvernul doreşte creşterea contributivităţii la Pilonul 2.

Citește și Raluca Turcan: Există pensie specială de 78.636 lei, ar fi trebuit să fie 5.205 lei