Ce se întâmplă cu POLUAREA în Bucureşti în plină epidemie de CORONAVIRUS. Rezultate SURPRINZĂTOARE

Capitala este mai curată ca oricând după izbucnirea epidemiei de coronavirus. Lipsa de activitate pe străzile din Bucureşti a redus sub limitele normale poluarea aerului din Capitală, după ce în urmă cu doar două-trei săptămâni valorile înregistrate erau chiar şi de 7-10 ori mai mari decât limitele admise. Luni, concentraţia de PM10 era apropiată de valorile înregistrate la staţiile amplasate în vârf de munte

16 mart. 2020, 16:50
Ce se întâmplă cu POLUAREA în Bucureşti în plină epidemie de CORONAVIRUS. Rezultate SURPRINZĂTOARE

Ministerul Mediului a transmis, luni, că, în ultima săptămână, concentraţiile tuturor poluanţilor monitorizaţi în Bucureşti s-au situat mult sub valorile limită, chiar dacă au mai existat intervale orare cu anumite creşteri. ”Se reconfirmă ipoteza conform căreia principala sursă de poluare a aerului din aglomerarea Bucureşti este traficul rutier”, a transmis Ministerul Mediului. Specialiştii au transmis că luni, la ora 11.00, concentraţia de PM10 era la una dintre staţiile din Capitală era apropiată de valorile înregistrate în vârf de munte.

Bucureşti este acum un oraş fără poluare, în condiţiile în care deplasările sunt limitate doar la activităţile strict necesare. Poluarea cu PM 2.5 (un praf fin amestecat cu substanţe) şi cea cu PM 10 (particule mari de praf) se situează în limitele admise în toate cartierele Capitalei, conform măsurătorilor făcute de AerLive şi Airly.

Gabriela Firea cere CSAT după nivelul record de poluare înregistrat în Bucureşti. Care ar fi sursele de poluare

Capitala României depăşeşte în mod periculos de cele mai multe ori limitele de poluare în ceea ce priveşte calitatea aerului. În urmă cu doar două-trei săptămâni au fost înregistrate valori chiar şi de 7-10 ori mai mari decât limitele admise.

POLUARE record în Bucureşti, duminică noapte şi luni dimineaţă. Ministrul Mediului: „Avem suspiciuni de activităţi industriale”

Potrivit specialiştilor, aceste rezultate bune de calitate a aerului au fost susţinute şi de condiţiile meteo, favorabile dispersiei pe toată durata săptămânii trecute.