Ce se întâmplă cu profesorii care refuză vaccinarea anti-Covid și testarea. Sorin Cîmpeanu: „Fără niciun fel de discriminare”

Sorin Cîmpeanu a ridicat problema profesorilor care nu doresc să se vaccineze anti-Covid, dar nici să se testeze frecvent. Ministrul Educației a promis că va găsi o soluție pentru a veni în sprijinul acestora.

23 aug. 2021, 08:19
Ce se întâmplă cu profesorii care refuză vaccinarea anti-Covid și testarea. Sorin Cîmpeanu: „Fără niciun fel de discriminare”

În cazul în care există profesori care refuză vaccinarea anti-Covid și testarea, vor fi găsite soluții astfel încât să nu fie nimeni discriminat și să aibă dreptul la muncă, a spus Sorin Cîmpeanu.

„În momentul în care ai posibilitatea să te vaccinezi și nu te vaccinezi, în momentul în care nici nu vrei să te testezi, sigur că în mod evident ai nevoie de ceva odihnă. „Ceva odihnă” trebuie să fie obligatoriu în termenii legii. Atât cât permite legea.

Evident că nu o să avansez o soluție care să fie contrară legii. Am spus doar că normal este să se odihnească. Dacă nici n-ai trecut prin boală, nici nu vrei să te vaccinezi, nici n-ai motive certificate medical pentru care să nu te vaccinezi, nici nu vrei să te testezi, atunci au dreptate acei părinți care spun că acel profesor poate reprezenta un pericol pentru elevii cu care intră în contact.

Înseamnă că vom analiza din perspectivă legală toate soluțiile, iar soluția optimă va fi avansată în data de 1-3 septembrie când va apărea acest ordin de ministru care va respecta întocmai cadrul legal. Fără niciun fel de discriminare și fără a excede… nu știu, Codul muncii, spre exemplu – dreptul la muncă”, a declarat Sorin Cîmpeanu la o televiziune de știri.

Cum va începe noul an şcolar. Anunţul de ultimă oră al ministrului Educaţiei: „Masca va fi obligatorie la interior, cu excepţia orelor de sport”

Ministrul Educaţiei a făcut noi precizări privind începerea noul an şcolar din 13 septembrie. Sorin Cîmpeanu a declarat că masca va fi obligatorie la interior, cu excepţia orelor de sport.

„Elevii au avut foarte mult de suferit pe parcursul predarii online. Şcolile sunt cele mai sigure medii. Am decis că anul acesta putem deschide scolile pana la pragul de 6 la mie.

Prima saptamana va incepe cu ceremoniile de deschidere a anului scolar. Anul acesta ne permitem. Masca va fi obligatorie in interior, cu exceptia orelor de educatie fizica. Conditia este ca rata de infectare sa fie sub doi la mie.

Permitem ceremoniile in exterior, singura conditie va fi ca ceremoniile sa nu dureze mai mult de o ora si jumatate şi să se poarte mască de protecţie”, a declarat ministrul Educaţiei la Digi24.

Raed Arafat exclude un nou lockdown în România: „Nu mă aştept la măsuri dure cum au fost luate în alte state”