Ce se întâmplă cu programul Rabla pentru electrocasnice. Ministrul Mediului a dat detalii despre relansarea lui

Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a explicat de ce a fost oprit programul Rabla pentru electrocasnice.

29 mart. 2024, 16:05
Ce se întâmplă cu programul Rabla pentru electrocasnice. Ministrul Mediului a dat detalii despre relansarea lui
Rabla pentru Electrocasnice

Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a vorbit despre programul Rabla pentru electrocasnice. Mircea Fechet a spus că în 2023 a avut buget de 75 de milioane de lei, dar că programul a fost oprit.

„În momentul în care vom digitaliza acel proces de evaluare a tuturor voucherelor cheltuite, atunci vom putea relansa și programul Rabla pentru electrocasnice”, a spus Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, la DC News.ro.

Citește și: Fechet, despre Rabla Plus 2024: Interes foarte mare la persoanele juridice şi autorităţile publice. Au reuşit să epuizeze bugetul în 16 minute

Ministrul a explicat și motivele pentru care au oprit acest program.

„Rabla pentru electrocasnice e un program care a fost oprit la un moment dat. Asta pentru că presupune un efort financiar și logistic disproporționat în raport cu capacitatea Administrației Fondului pentru Mediu. Discutăm de vouchere de o valoare relativ mică care necesită un timp îndelungat pentru a fi validate, pentru a fi plătite, și din acest motiv decizia corectă, în opinia mea, a fost aceea de a finanța proiecte mari, mai întâi. La fel de mult timp îți ia să validezi un voucher de 5000 de euro pentru un dosar de Rabla Plus, cum îți ia să validezi un voucher de 50 de lei sau de 200 de lei pentru Rabla la electrocasnice. Însă, în momentul în care vom digitaliza acel proces de evaluare a tuturor voucherelor cheltuite, atunci vom putea relansa și programul Rabla pentru electrocasnice cu speranța că vor fi și televizoarele prinse în acel program”, a spus Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Citește și: Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus în 2024. Din 19 martie, persoanele fizice se pot adresa producătorilor validaţi