Ce se întâmplă cu românii care au centrale pe lemne. Anunţul făcut de ministrul Mediului

Ministrul Mediului a anunţat că toţi cei care au centrale pe lemne ar putea beneficia de ajutor de la stat pentru a le înlocui cu instalaţii care poluează mai puţin.

23 apr. 2021, 21:36
Ce se întâmplă cu românii care au centrale pe lemne. Anunţul făcut de ministrul Mediului
Ce se întâmplă cu românii care au centrale pe lemne. Anunţul făcut de ministrul Mediului

Ce se întâmplă cu românii care au centrale pe lemne. Ministrul Mediului a declarat că cei care îşi încălzesc locuinţele cu centrale pe lemne ar putea beneficia de spijin financiar pentru a le înlocui cu centrale care poluează mai puţin.

Ce se întâmplă cu românii care au centrale pe lemne

Citeşte şi Interzis la centrale de apartament. Anunţ OFICIAL de la ministrul Mediului

”Facem acum o analiză în minister pe un program de susținere pentru gospodăriile care au astfel de centrale termice pe fosil, lemn, în principal, de eficientizare a acestora. Să venim cu sprijin pentru a ajuta acești cetățeni să-și cumpere centrale mai eficiente, mai puțin poluante, și să predea centralele vechi. Un fel de program rabla…”, a declarat Tanczos Barna la Europa Fm. 

Ministrul Mediului a anunțat că va cere să nu se mai acorde autorizații de construcție fără centrală comună, pe motivul că poluarea masivă din Capitală vine în mare măsură de la centralele individuale din apartament.

Ministrul Mediului susține că unul dintre motivele poluării uriașe din București este numărul mare de centrale de apartament și are o propunere pentru Primăria Capitalei. Tanczos Barna dorește să nu mai fie emisă nicio autorizație de construire fără centrală comună, cel puțin la nivel de bloc.

Potrivit lui Tanczos Barna, poluarea mare din București e o consecință a faptului că, „de 20 de ani, cel puțin, nu s-a luat nicio măsură pentru reducerea poluării, nici pe poluarea industrială, nici pe poluare casnică din încălzirea rezidențială. Sunt din ce în ce mai multe centrale de apartament individuale pentru că nu merge sistemul centralizat de termoficare.”

Un oraș mare din România INTERZICE centralele de apartament!

Emil Boc s-a pronunțat pentru interzicerea montării centralelor de apartament în blocurile noi din Cluj Napoca. Edilul dorește ca noile blocuri să fie conectate la sistemul public de termoficare sau la o centrală comună. Prin această decizie se dorește un mediu mai nepoluat.

”Am discutat să nu mai fie aprobate centralele termice pe apartament și încercăm să facem o Hotărâre în Consiliul Local. Până când vom avea toate actele gata, noi vom impune la toate construcțiile de blocuri realizate acum să facă centrale de bloc. Vrem astfel să fim mai prietenoși cu mediul. Toate susținerile europene vin pentru acest tip de energie verde, nepoluantă”, a declarat Emil Boc.


loading...
Partenerii noștri