Ce se întâmplă cu slujba de Înviere din acest an. Andrei Baciu: Este o situaţie în dinamică

Ce se întâmplă cu slujba de Înviere din acest an. Andrei Baciu, vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare împotriva COVID-19, a anunţat că organizarea slujbei de Înviere va depinde în acest an de dinamica epidemiologică.

09 mart. 2021, 17:23
Ce se întâmplă cu slujba de Înviere din acest an. Andrei Baciu: Este o situaţie în dinamică

Ce se întâmplă cu slujba de Înviere din acest an. Potrivit lui Andrei Baciu, organizarea slujbei de Înviere din anul acesta depinde de dinamica epidemiologică.

Ce se întâmplă cu slujba de Înviere din acest an. Anunţul făcut de Andrei Baciu

„Este o situație în dinamică. Mai este ceva timp până atunci. Vedem că dinamica epidemiologică are niște modificări în special în ultimele zile. O să vedem în funcție de contextul care va fi în perioada respectivă și, mai mult decât atât, ați văzut că orice fel de propuneri, orice fel de măsuri au fost analizate la o perioadă de 14 zile, lucru care s-a întâmplat încă de la începutul pandemiei. Nu poți să faci predicții epidemiologice pe o perioadă mult mai mare de timp pentru că lucrurile acestea sunt direct dependente de perioada de incubație care afectează și dinamica epidemiologică”, a spus Andrei Baciu în timpul conferinţei de presă.

Reamintim că anul acesta Paştele Catolin va fi sărbătorit pe 4 aprilie, în timp ce Paştele Ortodox cade anul acesta pe 2 mai.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă: 5% din populaţie nu dezvoltă anticorpi la coronavirus

Reamintim că Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat, marţi, 9 martie, aproape 5.000 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2 în ultimele 24 de ore în România. 93 de persoane infectate cu coronavirus au murit în ultimele 24 de ore. La ATI sunt internaţi 1.126 de pacienţi, cel mai mare număr de pacienţi internaţi la Terapie Intensivă de anul acesta.

Până astăzi, 9 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 835.552 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 767.219 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.989 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.157. Dintre acestea, 1.126 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.203.750 de teste RT-PCR și 370.579 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 24.469 teste RT-PCR (15.338 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.131 la cerere) și 11.150 de teste rapide antigenice.