Ce se întâmplă cu vacanţele în Grecia. Condiţiile pentru turiştii români

Ce se întâmplă cu vacanţele românilor în Grecia. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a anunţat în ce condiţii turiştii români ar putea să-şi petreacă vacanţa în Grecia.

09 mart. 2021, 18:00
Ce se întâmplă cu vacanţele în Grecia. Condiţiile pentru turiştii români
Ce se întâmplă cu vacanţele în Grecia. Condiţiile pentru turiştii români

Ce se întâmplă cu vacanţele românilor în Grecia. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a oferit detalii despre stadiul discuțiilor România- Grecia.

Ce se întâmplă cu vacanţele românilor în Grecia

”Până acum, la nivelul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, la solicitarea Ambasadei Greciei, s-au purtat discuții asupra recunoașterii de către cele două țări ale acelorași condiții de trecere a granițelor în scop turistic sau de muncă.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului este pentru deschiderea circulației persoanelor. Ca variantă, se discută libera trecere cu dovadă de test negativ COVID, dovadă de test anticorpi COVID și dovada vaccinului. Se discută inclusiv despre includerea în listă a testului rapid COVID.

Astfel de discuții s-au mai purtat la nivelul ministerului între România și Israel, la solicitarea Ambasadei Israelului.” a transmis Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, potrivit DCNews. 

Ministrul grec al Turismului a anunţat că persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele care au un test negativ sau au dobândit anticorpi în urma unei infecţii cu noul coronavirus vor putea vizita Grecia în această vară, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

”Grecia este pregătită cu un protocol (sanitar) complet pentru vara 2021” şi intenţionează să-şi deschidă la jumătatea lunii mai sezonul turistic de vară, a spus oficialul grec, într-un mesaj transmis de la Atena pentru Târgul de Turism de la Berlin (ITB Berlin).

”Turiştii sunt bineveniţi dacă înaintea călătoriei au fost vaccinaţi, ori au anticorpi, ori au fost testaţi negativ” pentru COVID-19, a precizat ministrul grec. Totuşi, turiştii vor fi supuşi unor teste aleatorii, a adăugat Harry Theocharis.

Comisia Europeană a anunţat că va prezenta pe 17 martie un pachet de măsuri axat pe desfăşurarea călătoriilor şi ridicarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei în Uniunea Europeană, care va include şi o propunere privind ”paşapoartele verzi digitale”.

Dacă va fi instituit, acest document digital va arăta dacă titularul său a fost sau nu vaccinat anti-COVID-19, rezultatele la testele de COVID-19 efectuate sau dacă a trecut printr-o infecţie cu noul coronavirus

Citeşte şi Românii îşi vor putea face vacanţele pe faimoasa insulă a lui Aristotel Onassis. Grecia a anunţat că o introduce în circuitul turistic

Grecia traversează cea mai dură perioadă a pandemiei. Autorităţile de la Atena anunţă noi restricţii

Grecia, aflată în lockdown de la 7 noiembrie, a înregistrat în urmă cu o săptămână cea mai mare rată zilnică de infectări, cu peste 2.700 de cazuri noi, a declarat presei ministrul sănătăţii, Vassilis Kikilias.

‘Traversăm partea cea mai dură a acestei pandemii‘, a avertizat el, subliniind că spitalele publice din Atena sunt supuse unei ‘presiuni insuportabile’ de săptămâni.

‘În ritmul în care vin noile spitalizări, sistemul de sănătate îşi depăşeşte limitele de infrastructură şi personal‘, a afirmat el, insistând pe ‘creşterea importantă’ a contagierilor cu varianta britanică a coronavirusului, potrivit trtworld.com.

Lockdown-ul, prelungit deja de mai multe ori şi care urma să se încheie la 8 martie, va fi extins până la 16 martie şi va fi însoţit de măsuri mai stricte începând de joi. Locuitorii nu vor mai putea ieşi din perimetrul municipalităţii lor nici măcar pentru a face cumpărături sau exerciţiu fizic.

Citeşte şi Grecia propune un certificat de vaccinare unic la nivelul UE pentru a uşura călătoriile. Iohannis se opune