Ce se întâmplă dacă mănânci ciocolată neagră zi de zi timp de două săptămâni

Ciocolata este prietenul la care apelăm ori de câte ori avem o zi grea la birou, ne simţim lipsite de energie sau trecem printr-o situaţie stresantă.

RomaniaTV.net
09 sept. 2015, 10:50
Ce se întâmplă dacă mănânci ciocolată neagră zi de zi timp de două săptămâni

Este dovedit faptul că ciocolata creşte nivelul de serotonină (hormonul fericirii) din creier. Totuşi, este de luat în calcul faptul că există o diferenţă enormă între ciocolata cu lapte procesată şi ciocolata neagră, care nu conţine lapte şi conţine mai puţin zahăr.

Mai mult decât atât, ciocolata neagră are un procent de cacao de 70 până la 99 % .

Iată ce beneficii are ciocolata neagră asupra organismului tău, atunci când este consumată regulat.

Are un nivel crescut de antioxidanţi şi minerale

Ştiai că ciocolata are cel mai mare nivel de antioxidanţi comparativ cu toate celelalte mâncăruri din lume? Antioxidanţii ajută organismul să ţină la distanţă radicalii liberi care pot cauza cancerul. Ciocolata neagră este, de asemenea, bogată în fier, magneziu, cupru, mangan, fibre, fosfor, zinc şi seleniu.

Te scapă de stres

Un studiu condus de cercetătorii din Suedia a ajuns la concluzia că compuşii chimici găsiţi în ciocolata neagră joacă un rol important în îmbunătăţirea nivelului de stres. Potrivit acestuia, dacă consumi 50 g de ciocolată neagră zi de zi, timp de 2 săptămâni, poţi reduce considerabil hormonii de stres. Pentru cele mai bune rezultate, consumă ciocolată neagră cu peste 85% cacao în compoziţie.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.