Ce se întâmplă dacă nu circuli cu maşina. 10 LUCRURI care SE STRICĂ

Se spune că "maşina care nu circulă se strică" şi chiar aşa este. Un autoturism "tras pe dreapta" pentru mai mult timp are de suferit.

19 nov. 2017, 07:42
Ce se întâmplă dacă nu circuli cu maşina. 10 LUCRURI care SE STRICĂ

Iata 10 elemente ale masinii care se strica daca nu o folosim o perioada mai indelungata.

1. Aerul conditionat. Freonul din sistem are toate sansele sa se evapore pentru ca sunt multe garnituri din cauciuc care necesita lubrifiere periodica, lucru care se intampla atunci cand dam drumul la aerul conditionat. Daca lasam instalatia nepornita cu lunile sau cu anii, garniturile se crapa de la schimbarile de temperatura.

10 GREŞELI ELEMENTARE care îţi distrug maşina la spălătorie VIDEO

2. Anvelopele. Daca o masina sta pe loc, nemiscata, perioade lungi, presiunea tot scade in timp si se inmoaie peretii laterali. Astfel, roata prinde o forma neuniforma, adica plata in partea de jos, de la greutate.

3. Garnituri. Se crapa in timp pentru ca nu au mai fost umezite cu ulei pe interior, dar si daca masina sta vara in soare la +40 de grade si iarna la -30 de grade. Primele cedeaza garniturile de la baia de ulei si cea de la capacul de tacheti.

Ce se întâmplă dacă laşi maşina cu motorul pornit atunci când staţionezi

4. Pompa de apa. In sistemul de racire sunt depuneri si reziduuri care se plimba odata cu antigelul. Chiar si rugina. Cand lasam multe luni sau multi ani o masina pe loc, acestea se intaresc acolo unde au ajuns si blocheaza tot.

5. Termostatul. Vorbim de o piesa mica, prin care antigelul circula cu viteza si orice element strain ramane blocat. In cazul in care ramanem fara antigel si lasam asa instalatia mult timp, avem toate sansele ca termostatul sa se blocheze.

Atenţie, şoferi! Ce se întâmplă dacă pui AVARIILE ca să mulţumeşti, în trafic

6. Discurile de frana. Ruginesc si de multe ori se sudeaza de placute si de etrier, iar atunci cand vrem sa miscam masina, auzim niste pocnituri care nu prea sunt bune. Cand masina circula, discurile se mai curata si in acelasi timp se si uniformizeaza. Dar daca stau, ruginesc.

7. Relee. Sunt piese electrice destul de numeroase la o masina. Fie ca se oxideaza papucii sau contactul, fie piesele metalice din interior care fac contact, cert este ca daca nu se incalzesc o lunga perioada de timp, de la folosire, risca sa cedeze.

8. Injectoarele. Se fac depuneri care se solidifica si blocheaza traseul motorinei. In plus, exista riscul ca, pe timp de iarna, motorina veche sa inghete la temperaturi foarte scazute si chiar sa crape traseul.

ATENŢIE, ŞOFERI! REGULA CELOR 2 SECUNDE îţi poate salva viaţa. Ce trebuie să faci la volan VIDEO

9. Etrierele. Orice masina cu etriere din otel le va avea ruginite. In interior insa, exista doua probleme: pistonasele care imping inapoi placutele dupa ce ai pus frana se blocheaza in timp, de la umezeala care intra in burduf. A doua problema, cea mai grava, este ca pistonul sau pistoanele, daca sunt doua, cele care imping placutele, se blocheaza si ele in cazul in care nu se circula cu masina.

10. Frana de mana. Arcurile ruginesc si raman asa, blocand placutele pe disc. Mai mult, daca tii frana de mana intinsa, o sa slabesti arcurile si pe viitor. Ideal este ca, atunci cand lasi o masina pe dreapta o perioada lunga de timp, sa o lasi cu frana de mana netrasa.