Ce se întâmplă dacă nu cureți niciodată peria de păr. Greşeala care te expune la un mare pericol

Specialiștii trag un semnal de alarmă legat de o problemă neplăcută dacă nu speli deloc peria de păr sau piaptănul. 

03 iun. 2023, 11:15
Ce se întâmplă dacă nu cureți niciodată peria de păr. Greşeala care te expune la un mare pericol

Ce se întâmplă dacă nu-ți cureți niciodată peria de păr care este unul dintre cele mai folosite produse, mai ales în cazul femeilor. Te expui la un mare pericol fără să îți dai seama de acest lucru. Ce spun experții în domeniu.

Ce pățești dacă nu speli deloc peria de păr sau piaptănul

Un specialist în sănătate a explicat ce pățești dacă nu speli deloc peria de păr sau piaptănul. Acesta trage un semnal de alarmă legat de o problemă neplăcută care poate apărea oricând și de care se scapă destul de greu.

Neti Sandu îşi dezvăluie trucurile de îngrijire. La 64 de ani, celebrul astrolog are un ten curat, luminos, fără riduri: „Mă dau cu lucruri foarte simple pe faţă”
Mai exact, oamenii se pot trezi cu foliculită, o afecțiune dermatologică caracterizată prin inflamația foliculilor de păr. Aceasta se manifestă prin apariția unor puncte roșii și a unor mici umflături vizibile pe suprafața pielii.

În unele cazuri pustulele (coșurile) au un capăt albicios sau alb – gălbui și sunt ușor confundate cu acneea. Afectează atât femeile, cât și bărbații și din păcate, se poate extinde și asupra altor zona de pe corp.

„O perie de păr murdară poate ține bacterii și ciuperci, ceea ce poate duce la infecții ale scalpului, cum ar fi foliculita. Poate transfera uleiuri și murdărie și așa apar mătreața și alte probleme ale scalpului”, a declarat Steven Line, membru al Asociației Americane de Cosmetică, scrie bestlifeonline.com.

„Am avut și pacienți care au dezvoltat negi la nivelul scalpului din cauza împărțirii uneo perii murdare și necurate cu alte persoane”, a completat Alpana Mohta, de profesie dermatolog, mai arată sursa menționată anterior.

Ea este femeia cu cel mai lung păr din Rusia. Nu și-a tuns „cosițele aurite” de peste 20 de ani: „Îngrijire minimă”

Peria de păr murdară și problemele pe care le aduce

Peria de păr murdară poate aduce numeroase problemele de la acumularea de uleiuri, până la celulele moarte de pe scalp. Mizeria de pe acest obiect se transferă de fiecare dată când este folosit, chiar dacă podoaba capilară este proaspăt spălată.

Acest obicei duce la apariția unui păr gras și lipsit de viață. De asemenea, produsele de styling care ajung pe perie nu fac deloc bine și îngreunează și mai mult coafatul. Dacă părul nu are deloc vitalitate înseamnă că peria trebuie schimbată.

În aceeași notă, o perie de păr murdară duce la ruperea podoabei capilare și nu îl mai descurcă deloc. Vârfurile despicate nu sunt cauzate numai de soare și apa sărată, ci și de un pieptăn care nu a fost curățat multă vreme.