Ce se întâmplă dacă pui un pahar cu apă și bicarbonat în frigider

Cele mai experimentate gospodine știu ce se întâmplă dacă introduc un pahar cu apă și bicarbonat de sodiu în frigider.

03 iul. 2022, 10:00
Ce se întâmplă dacă pui un pahar cu apă și bicarbonat în frigider

Bacteriile din frigider și mirosurile neplăcute reprezintă o mare problemă până și pentru cele mai riguroase gospodine. Totuși, există soluții simple, rapide și care nu prezintă un risc pentru sănătate.

Substanțele chimice pentru igienizarea frigiderului trebuie pe cât de mult evitate, pentru simplul fapt că în refrigerator sunt stocate produse alimentare, ale căror proprietăți nu trebuie afectate.

Ca măsură sigură de igienă putem utiliza bicarbonatul și apa. Este foarte simplu: într-un pahar de apă, 250 de ml, se dizolvă o lingură de bicarbonat. Paharul cu bicarbonatul se lasă pe raftul frigiderului. Se recomandă schimbarea soluției la câteva zile, iar mirosul urât va dispărea.

O altă metodă pentru combaterea mirosurilor urâte presupune dezolvarea unei linguri de sifon diluată în 250 ml de apă, la temperatura camerei. Soluția va fi schimbată la câteva zile.

Pentru o igienizare sigură pentru sănătate, utilizarea unei lămâi reprezintă o metodă foarte simplă. Cu ajutorul unei lămâi se poate curăța cuptorul cu microunde, unele suprafețe din baie și curățarea frigiderului.

Acidrul citric din lămâie acționează ca un dezinfectant natural, foarte eficient pentru a curăța pereții electrocasnicelor. Totodată, acidul citric ajută la înlăturarea mirosurilor neplăcute. Tot ceea ce trebuie să faci este să prepari o soluție din apă și suc de lămâie, pe care să o folosești pentru a șterge toate suprafețele murdare.

 

Multiple utilizări pentru bicarbonatul de sodiu

 

Legat de bicarbonatul de sodiu, acesta are multiple utilizări casnice. Cu ajutorul unui amestec pe bază de bicarbonat de sodiu se pot dezinfecta așternuturile și salteaua.

O soluţie dezinfectantă preparată în casă, din doar două ingrediente, face adevărate minuni cu aşternuturile noastre.

Şi asta întrucât acarienii, acele microorganisme care trăiesc în ţesături, nu se lasă duşi cu una, cu două. Îngrijorător este faptul că excrețiile lor acționează ca alergeni provocând mâncărimi, pete roșii, iritații, conjunctivite, dermatită, rinită alergică, astm și chiar bronșită.

Fierbe un litru de apă într-o oală și adaugă săpunul, apoi amestecă până se dizolvă. Oprește focul și continuă să amesteci până se încorporează perfect. Cât este încă fierbinte, deja cu focul stins, adaugă restul ingredientelor. Se amestecă până rezultă o soluție omogenă și se lasă să se răcească.

Toarnă soluția într-o sticlă cu pulverizator şi agită foarte bine înainte de utilizare. Desfă patul o dată la trei zile şi pulverizează cu acest spray. Lasă-l să acţioneze și să se usuce perfect timp de o oră.