Ce se întâmplă dacă tastezi BFF pe Facebook şi de ce nu trebuie să schimbi urgent parola

Știrile false se răspândesc pe Facebook imediat și din nefericire cei mai mulți dintre utilizatori, cad victime.

12 apr. 2018, 20:01
Ce se întâmplă dacă tastezi BFF pe Facebook şi de ce nu trebuie să schimbi urgent parola

Astfel, știrea care a devenit virală atât în Occident cât și la noi este cea care spune ca dacă tastează formula BFF (n.r. un acronim vechi de ani de zile, care înseamnă „best friend forever” – „cel mai bun prieten pentru totdeauna”) și devine verde după ce a fost postat, contul ar fi sigur, determinând astfel, mii de useri să-și schimbe parola contului Facebook de teamă ca conturilor lor să nu fie atacate de hacker, informează Digi24.

Adevărul este că Facebook a introdus anul trecut un nou tool Text Delight care schimbă câteodată culoarea unor cuvinte și fraze atunci când acestea sunt testate la comentarii. BFF poate apărea din oficiu verde, dar schimbări de grafică se pot întâmpla și dacă userii tastează „Congratulations”, „Best Wishes” sau „xoxo” (n.r. XOXO – hugs and kisses – îmbrățișări și săruturi).

Astfel, feature-ul Facebook a fost introdus pentru a îmbunătăți experiența userilor pe site-ul de socializare și nu pentru testarea unor probleme de securitate.

Fake news-ul a luat naștere din cauza scandalului Cambridge Analytica, ce a colectat colectat datele personale a peste 87 de milioane de useri.