Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 3 banane pe zi

Daca iti plac bananele si credeai ca 3 banane pe zi inseamna prea mult, te inseli. Cercetatorii britanici si italieni au scos la iveala faptul ca o banana dimineata, una la branz si alta seara confera exact cantitatea de potasiu de care are nevoie organismul pentru a reduce riscul formarii cheagurilor de sange la nivelul creierului. In plus, un studiu din 2011, realizat in Statele Unite, a stabilit faptul ca accidentul vascular poate fi prevenit prin consumul de alimente cu continut ridicat de potasiu (banana, peste, spanac, linte).

23 mai 2017, 11:36
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 3 banane pe zi

Cercetatorii spun ca o doza zilnica de 1600 mg de potasiu micsoreaza semnificativ riscul de accident vascular. Cum o banana medie contine aproximativ 500 mg de potasiu, trei pe zi sunt excelente pentru a tine in limite normale tensiunea arteriala si pentru o buna functionare a creierului si a sistemului nervos.

Beneficiile nutritive ale bananei

Banana nu contine doar potasiu, ci si vitamina B6, vitamina C, magneziu, fibre. Banana contine aproximativ 108 calorii, putin cholesterol, grasimi si sodiu, ceea ce poate contribui la acumularea de kilograme in plus. Insa, daca faci miscare, dupa un antrenament energic, este chiar indicat sa consumi banane.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.