Ce se întâmplă în organismul tău după ce mănânci slănină cu ceapă şi brânză. Reţeta de slănină cu brânză ca la stână, simfonie în farfurie

Dr. Gheorghe Mencinicopschi spune ca grasimile naturale nu ingrasa. Desi multe persoane cred ca unul sau slanina ingrasa foarte tare, ei bine, aceste alimente sunt extrem de bune in cazul in care tii dieta

04 feb. 2022, 20:47
Ce se întâmplă în organismul tău după ce mănânci slănină cu ceapă şi brânză. Reţeta de slănină cu brânză ca la stână, simfonie în farfurie

Oamenii fug de slănină când în farfurie se află friptură şi cârnaţi, dar fac o mare greşeală. Când cercetările medicale au descoperit acțiunile negative ale produselor alimentare noi, care au încercat să înlocuiască grăsimile tradiționale, specialiștii și-au îndreptat atenția către slănină, un aliment fără E-uri, coloranți și conservanți.

Slănina are beneficii suprinzătoare pentru sănătate. Care este porţia MAXIMĂ recomandată de medici pe zi

Si au primit raspuns la intrebarea: de ce stramosii nostri au fost sanatosi si puternici? Ei bine, s-a dovedit ca slanina in­tareste siste­mul imunitar. Aceasta calitate se datoreaza acidului ara­hi­donic, care favorizeaza scaderea coleste­ro­lului, imbu­natateste functiile de protecţie ale organis­mului şi, de ase­menea, este necesar pentru producerea compusilor chimici responsabili pentru raspunsurile imu­ne şi reac­tiile inflamatorii.

* Cantitati mici de grasime sunt de folos pentru inima di vasele de sange, reglementeaza contractiile mus­culare ale organelor interne, inclusiv ale muschiului car­diac, si sprijina tonusul vascular.

* Fumatorii au, de asemenea, un beneficiu daca ma­nanca putina slanina, datorita faptului ca ea contine sele­niu. Acest microelement intareste sistemul imunitar si previne oxidarea in organism. Astfel, pagubele produse de tigari se reduc partial.

* Slanina incetineste si intoxicarea alcoolica, prin acoperirea peretilor stomacului cu grasime si crearea pan­­samentului gastric, care previne absorbtia rapida de al­cool din stomac. Alcoolul trece mai departe in intestin, unde, totusi, va fi absorbit, dar treptat.

Grasimea de porc 

Este utilizata pe scara larga in medicina populara, inca din negura timpului. Iata cateva retete din batrani:

* Remediu pentru dureri de articulatii. Inainte de culcare, se freaca bine articulatiile bolnave cu untura topita sau cu slanina veche, tocata prin masina de carne, la care se adauga o lingura de miere de al­bine. Deasupra se aplica celo­fan sau hartie de pergament, se inve­les­te cu un fular sau un batic de lana si se lasa sa actioneze peste noap­te.

* Tulburarea mobilitatii arti­culare dupa traumatisme. Zona afectata se freaca cu 100 g grasime de porc, amestecata cu o lingura de sare, apoi se bandajeaza cu un strat gros de lana.

* Mastita. Pe locul inflamat se aplica o felie subtire de sla­nina veche, deasupra se pune o bucata de staniol de la o cio­colata sau dintr-un pachet de tigari şi se bandajeaza sau se lipeste cu leucoplast.

 

Rețetă ca la stână cu slănină afumată și brânză. Simfonie în farfurie, un adevărat deliciu

Puțini știu, dar pilotul Cezar Osiceanu are cea mai mare canișă de mioritici din lume.

„Acum este la modă tot ce este virtual sau cel puțin nenatural. Tot ce vedem, simțim, mâncam, trăim este nenatural, sintetic, imaginar. Așa că m-am gândit să îmi fac și eu o stână virtuală pentru început, mai ales că, în lumea reală am cea mai mare canișă din lume de câini ciobănești românești mioritic. Am reușit reomologarea națională și omologarea internațională a raselor de câini ciobănești românești mioritic și carpatin, am prezentat mioriticul pentru prima oară în chinologia națională, europeană și mondiala la un campionat canin european și la unul mondial. Deci ca orice cioban sadea, acum am oi și alte animale virtuale toate la stana mea tot virtuală, unde vă invităm să preparăm un deliciu culinar unde vedetă este slănina afumată. Aveți aici rețeta”, a spus pilotul Cezar Osiceanu pentru DC News

Rețetă delicioasă cu slăninuță afumată 


„Avem nevoie de:

1. Mălai pentru o mămăligă pripită

2. Codițe de ciuperci tăiate în 4 pe lung

3. 200 gr de slăninuța afumată tăiată subțire

4. Un ardei iute roșu și unul verde tăiați rondele subțiri

5.  2 ouă

6. 200 gr de brânză telemea de oaie grasă și untoasă

Va trebui să lucrăm însă concomitent și rapid drept pentru care – punem apa în ceaun la fiert pentru mămăligă. Punem în tigaie, să se călească, codițele de ciuperci, împreună cu slăninuța și, la final, rondelele de ardei iute. Când mămăliga este gata, o răsturnăm peste conținutul tigăii noastre și amestecăm ușor.

Punem brânza deasupra și acoperim tigaia cu un capac lăsând la foc potrivit ca brânză să se topească ușor, timp în care punem în altă tigaie o felie de brânză să se topească ușor, iar deasupra punem cele două ouă.

Într-un castron de pământ punem mămăliga cu ciuperci, slăninuța afumată, rondele de ardei și telemea topită, iar deasupra așezăm cu grație ouăle ochiuri. O pălincuță de prună merge la fix pe lângă castronul nostru, nu-i așa? Și acum poftiți la masă în stâna mea virtuală”, a transmis pilotul Cezar Osiceanu cititorilor DC News.

Dr. Gheorghe Mencinicopschi despre slănină: Atentie, grasimile naturale nu ingrasa!

„Toate alimentele de baza – sare, zahar si grasimile nenaturale sau industriale, care se regasesc in alimentele inalt procesate industrial, favorizeaza ingrasarea. Atentie, grasimile naturale nu ingrasa!! Nu ingrasa, de exemplu, grasimile din carne din carne de vita, din carne de porc, din carne de pasare, de peste sau ouale.

Conteaza foarte mult modul lor de preparare si de asociere corecta, proteinele de origine animala, cum ar fi o friptura, in mod firesc, ar trebui asociata cu o garnitura de legume, niciodata cu cartofi prajiti. Cartofii prajiti sunt o sursa foarte importanta de carbohidrati cu absorbtie rapida, asta inseamna ca se produce o crestere brusca a insulinei in momentul in care ii consumam”, explica proful Menci.

Suntem programati sa preferam dulcele, sa preferam sarat si sa preferam gras

„Sunt impotriva curelor de slabire pentru ca cele mai multe dintre ele nu au nici un suport stiintific. Iar suplimentele de slabit rapid sunt chiar periculoase. Unele dintre ele pot contine substante foarte periculoase pentru sanatate care ne pot pune in pericol sanatatea si viata. Ar trebui sa ne interesam la specialisti, care cunosc fiziologia omului, cunosc fiziologia digestiei, sunt cu adevarat calificatiin nutritia umana si ne pot da sfaturi profesionale cum sa redevenim normoponderali sau,si mai bine, cum putem preveni obezitatea. Genetic suntem programati sa preferam dulcele, sa preferam sarat si sa preferam gras”, a mai explicat specialistul.

Mihaela Bilic: ”Nu fugi de slănina de porc. Este mult mai sănătoasă decât ai crede”

Medicul nutriționist Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai controverste mituri legat de slănina de porc. Dacă până acum slănina era considerată periculoasă pentru sănătate, în special pentru persoanele care au probleme cu colesterolul, iată că Mihaela Bilic este de cu totul altă părere.

Mihaela Bilic spune că slănina de porc este sănătoasă pentru organism

Mihaela Bilic este cunoscută în media ca ”nutriționistul vedetelor” și de-a lungul timpului a demontat mai multe mituri legat de alimentație. Medicul nutriționist este adeptul mâncărurilor sănătoase și ne învață ce alimente să consumăm pentru a avea un stil de viață echilibrat. Recent, Mihaela Bilic a scris pe pagina sa de Facebook că slănina de porc este o grăsime sănătoasă datorită conținutului de acizi grași. Totodată, medicul nutriționist spune că slănina de porc poate fi asemănată cu uleiul de măsline sau somonul.

Adevărul despre SLĂNINĂ. Greşeala pe care o fac toţi românii în legătură cu delicatesa numită „somonul cu picioare”
„Somonul cu picioare e… porcul de Mangaliţa. Iată o analiză concretă a conţinutului de acizi graşi din slănina acestui animal. Puteţi vedea cu surprindere că procentul de grăsimi mono- şi poli-nesaturate depăşeste cu mult pe cel al grăsimilor saturate. Mai aproape de uleiul de măsline şi de somon, slănina de porc e o sursă de grăsime sănătoasă. Şi de sezon ”, a scris doctorul pe pagina de Facebook.

Care sunt beneficiile cnsumului de slănină de porc
Dacă acum am văzut că slănina de porc este sănătoasă pentru organismul uman, acum să vedem care sunt benefiicile pe care le aduce sănătății. Pe lângă faptul că slănina îmbunătățește funcțiile de protecție ale organismului, reglează și contracațiile musculare ale organelor interne, sprijină tonusul vascular și circulația sangvină.

Totodată, slănina de porc este ideală pentru durerile articulare, în cazuri de mastită sau în ameliorarea durerilor dentare. În toate aceste trei situații se folosește slănină veche sau untură topită cu care ungi sau masezi zonele afectate. De asemenea, slănina de porc este ideală și în cazul mahmurelii pentru că încetinește intoxicarea alcoolică și previne absorția rapidă în stomac.

Dieta cu SLĂNINĂ face furori printre vedete. Trucul pe care trebuie să îl știe româncele să slăbească simplu și ușor